Gondolatok negyedikeseink tollából

DIÁKNAP avagy egy csodás nap a MÚZEUMFALUBAN

November 11-én egy különleges programon vettünk részt a Múzeumfaluban. Ezen a napon Márton napi népszokássokkal, hiedelmekkel, játékokkal ismerkedtünk meg. Nagy izgalommal szálltunk fel az iskolánk által szervezett buszra. Tudtam, hogy gazdag élményben lesz részem. Alig vártam, hogy megérkezzünk. Először népi játékokkal játszottunk a verőfényes időben. Kipróbáltuk a zsákban futást, gólyalábat, libapaskolást, célba dobást, és az osztály a kötélhúzó versenyben is összemérte erejét. . Jó móka volt.  Ezután lámpást készítettünk. Üvegmécsest készítettünk, melybe mécsest helyeztünk. Büszkén mutattam meg otthon és este még meg is gyújtottam, mely bevilágította a szobámat. Annyit nevettünk egész nap a barátaimmal és a tanító nénikkel, hogy örömmel gondolok vissza erre a napra. Nagyon szeretném, ha lenne újra egy ilyen élmény dús nap az osztállyal.

Berecz Boglárka 4.b

A Szent Imre diáknapon az alsó tagozattal ellátogattunk a Múzeumfaluba. Először régi játékokkal játszottunk, majd Márton naphoz kapcsolódóan mécsest festettünk. Nekem mindegyik program nagyon tetszett! A játékok szuperek voltak! A mécses mintáját mindenki saját maga találhatta ki. Szuper élmény volt, remélem, hogy máskor is megyünk a Múzeumfaluba!

Bódvai Róza 4.b

A Múzeumfalu mindenki számára ismert hely a városban. Ide látogatott el diáknapon általános iskolánk minden kisdiákja. Az első állomáson népi játékokkal ismerkedtünk a napsütéses időben. A mi osztályunknak leginkább a kötélhúzás és a rönkdobás tetszett. Ezt még tanító nénik is kipróbálták. A második állomáson Márton napi lámpást készítettünk. Szerintem ez egy csodás nap volt. Az osztály minden tanulója jól érezte magát. Remélem, hogy még sok ilyen szép együtt töltött emlékünk lesz.

Soós Réka 4.b

Amikor megérkeztünk az iskolába és beszélgettünk a Márton napról,elindultunk Sóstó felé. Busszal mentünk.Érkezés után játszottunk sok játékot és jól éreztük magunkat.Azután világító lámpást készítettünk. Elfáradtunk, de a gyros-tál jót tett nekünk ebédre.A suliban pedig visszagondoltunk a sok szép emlékre, amit ezen a napon gyűjtöttünk.

Tóth Kata 4.a

%d bloggers like this: