Általános iskolaKözösségi életKultúraProgramjaink

Erdei kirándulás

A Nyírerdő által meghirdetett Erdők Hete programsorozaton vett rész iskolánk 3-4. évfolyama október 4-én, melynek helyszíne a Sóstói erdő volt.

A nap témája: „Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!”

Játékos túrán vehettünk részt, amihez az 1. állomáson, az Erdei Tornapályán egy térképet kaptunk segítségül. Ezáltal könnyen tudtunk tájékozódni, mert a kitaposott sétautat és a jelzőtáblákat figyelve mindig eljutottunk a következő ponthoz. Ezen a kijelölt útvonalon haladva az erdészek 5 állomáson keresztül mutatták be, hogy mi jellemző az erdő életére. Meséltek az erdőben élő állatokról, növényekről, a fakitermelés szabályairól, módjáról, a fa feldolgozásáról, valamint a csemeteültetés módszeréről. Állomásonként kis pecsétet kaptunk jutalomként, amivel igazoltuk, hogy teljesítettük az 1100 m hosszú gyalogtúrát.

Nagyon élvezték a gyerekek a fakitermeléshez kapcsolódó játékot, amikor faként átélhették azt a pillanatot, amikor kivágják ezeket a növényeket. Az utolsó állomáson kis facsemetét is ültettek; valamint makkot (magoncot) kaptak a kezükbe, amit ásó segítségével tettek bele a földbe.

Az egész délelőtt egy különleges élmény volt számunkra. Sok új ismerettel, élménnyel gazdagodva térhettünk haza.

A tanító nénik