Vízkereszt ünnepe és pályaorientációs nap az alsó tagozaton

A nyugati kereszténységben január 6. Vízkereszt, Jézus Krisztus megjelenésének, avagy a háromkirályok, másképpen a napkeleti bölcsek ünnepe.

Általános iskolánkban iskolarádión keresztül, Kocsis Dániel görögkatolikus atya gondolataival indult a nap. A parancsolt ünnephez kötődő liturgikus és hitbeli kérdésekről kaptak szellemi muníciót a gyerekek.

Az elhangzottak után egy Totó-t töltöttek ki az osztályok, természetesen mindenkinek sikerült pontosan megoldani. Jutalmul az általános iskola tantermeinek megszentelését követően a gyerekek kis fiolában szenteltvizet vihettek haza.

A népi hagyományt felelevenítve, Vízkereszthez kapcsolódóan az iskolánk növendékeiből szerveződött Topogó táncegyüttes, Ugyan Attila táncpedagógus vezetésével (a gyerekek bevonásával) színvonalas, hangulatos műsort tárt elénk.

A szentmisét Német István atya mutatta be, ahol a vízszentelés után, prédikációjában a háromkirályok lelkületét hozta fel követendő példaként a gyerekek számára.

Napunk pályaorientációs projektnapként folytatódott tovább. Az általános iskolai osztályok hat helyszínen, forgószínpad-szerűen ismerhették meg a cukrász, a rendőr, a fogorvos és az író hivatásának egy-egy részletét.

A Látássérültek Egyesülete részéről bemutatásra kerültek azok a segítő eszközök, melyek támogatják a gyengénlátók mindennapi életét. Ezeket a gyerekek nagy érdeklődéssel ki is próbálhatták.

A Kamilliánus nővérek énekkel, tánccal és közvetlen beszélgetéssel hozták közelebb a szerzetesi hivatásuk szépségeit.

Értékes napot élhettek meg a gyerekek, ahol bepillantást nyerhettek a Vízkereszt ünnepének lelki és kulturális tartalmába, illetve a különböző hivatásokba. Szívből köszönjük a fáradozást mindazoknak az előadóknak, akik elfogadták meghívásunkat, és azoknak, akik segítségükkel hozzájárultak a programok színvonalas, gördülékeny megvalósításához.

Hubainé Orosz Szilvia, Tatár Péterné, Bodnárné Buhajla Bernadett és Barna Rita szervezők

Foto: Pappné Ballai Matild

%d bloggers like this: