Népmese túra

2021. szeptember 30-a délutánján 48 lelkes kisdiák teljesítette a Népmese Túrát, melyet a Népmese Napja alkalmából rendeztünk meg. A túraállomások a kollégium különböző termeiben és tereiben várták a játékosokat. A gyerekeket a 9.a és 9.c osztályokból jelentkezett segítők kísérték az egyes állomásokhoz, illetve ők fogadták őket állomásfőnökként is. A vetélkedőn mesetallérokat gyűjtöttek vándorbatyujukba a játékos feladatok teljesítéséért.

Egy igazán jó hangulatú, korosztályokat is egybefogó délutánt töltöttünk együtt a magyar népmesék ünneplése kapcsán. A szép ajándékokat, jutalmakat a Szent Imre Alapítványnak köszönhetjük.

Béres Mária és Ilyésné Tóth Viktória szervezők

A Népmese Napján az iskolánkban egy mesevetélkedőt rendeztek. Idén máshogyan zajlott, mint az előző években. Egy csapatban hatan voltunk és nyolc állomáson kellet végig mennünk. Minden csapatnak volt két segítője. A feladatok közül nekem a szőlőszemek keresése tetszett a legjobban, amikben szavakat bújtattak el. Ki kellett választani azokat, amik a megadott mesében szerepeltek. A legnehezebb feladat a képek közötti különbség keresése volt. Nekem a puzzle kirakása ment a legkönnyebben. Ezt a feladatot kettesével oldottuk meg, vagyis egy csapat 3 képet rakott ki. A vetélkedő végén egy Sport szeletet kaptunk, és az osztályban mindenkinek járt egy csoki is. Tarczy Emma  4.a

                                                                                                         

%d bloggers like this: