Szentimrések is futottak a Wizz Air versenyén Debrecenben

2021. szeptember 25-én negyedik alkalommal került megrendezésre a Debreceni Nemzetközi Repülőtér és a Debreceni Sportcentrum szervezésében a Wizz Air Debrecen Airport Run futóverseny, melynek ezúttal is egy különleges helyszín adott otthont. Iskolánk első alkalommal vett részt ezen az eseményen.

A futóverseny célja volt a futás és az egészséges életmód népszerűsítése a sportolni vágyók körében, illetve kikapcsolódási lehetőség biztosítása a családok számára exkluzív környezetben. A verseny résztvevői betekintést nyerhettek a debreceni repülőtér életébe és ott futhattak, ahol máskor a repülők járnak.

Iskolánk tanulóit közel 200 fővel neveztük a Wizz Air Futóversenyre, amelyen egyéni 2,5 km, 5 km, és 10 km-es távokon futottak a szentimrések tanáraikkal és családtagjaikkal vállvetve, hiszen a futás mellett ez egy remek szabadidős és családi esemény volt, ezért többen családjukkal együtt futottak, sok szülő pedig külön ellátogatott Debrecenbe, hogy együtt szurkolhasson a célba érkezéskor gyermekéért, és eltöltsön egy tartalmas napot! Intézményünk összefogását tükrözi, hogy a nevezett futók között az iskola minden évfolyama képviseltette magát egészen az első osztályos kisdiákoktól az 12. évfolyamos gimnazistákig. Mi testnevelő tanárok, pedagógusok pedig úgy gondoltuk, hogy nem csak kísérjük tanulóinkat, hanem személyes példamutatással valamennyien mi is futunk velük együtt! Nagyszerű kísérő programok zajlottak egész nap, Rubint Réka bemelegítése nagy sikert aratott tanulóink körében, Márton Zitának és Bodnár Rebekának adatott meg a lehetőség, hogy a színpadon Réka mögött végezhették a gyakorlatokat. Sor került még táncbemutatóra, ejtőernyő bemutatóra, volt Vastag Csaba koncert, és zárásként egy repülőgép leszállásának megtekintésére is lehetőség nyílt. Nagyon büszke vagyok a szentimrés diákokra, testnevelő kollégáimra, tanártársaimra, mert valamennyien végig futottuk  az általunk választott több kilóméteres távot! Bízok benne, hogy ezzel hagyományt teremtünk az iskolában az ilyen és ehhez hasonló szabadidős futóversenyeken való részvételhez.

Örömmel mondhatom, hogy nagy büszkeséggel töltött el bennünket szervezőket, hogy ennyi aktív, sportolni szerető tanulója van iskolánknak! Hajrá SZENTIMRÉSEK!

Jövőre veletek, ugyanitt!

Balázsné Baraksó Éva                                                                               
a testnevelés munkaközösség vezetője

%d bloggers like this: