Elismerés a Magyar Tudományos Akadémián

2020 tavaszán kaptam az információt az osztályfőnökömtől, Csernyus Enikőtől a Gábor Dénes ösztöndíj pályázatról. A NOVOFER Alapítvány pályázatai tudományos elméleteken alapuló, jövő építő gondolatokat várnak a pályázóktól. Tavaly „Világjárvány idején” címmel 3 témakörben várták a pályamunkákat.

Az én dolgozatom címe: „Mire tanít és hogyan alakít bennünket a koronavírus-járvány elleni küzdelem?”

Rendkívül érdekesnek tartottam a témát. Dolgozatomban írtam a világjárvány kialakulásáról, a karanténról, az egészségügy és a média jelentőségéről, a kormány védekezési munkájáról, a tévhitekről és a mikrochip lehetséges felhasználásáról.

Mi lenne, ha valóban minden ember testében lenne egy chip? Sok mindent tud már ez a technológia, de ennek a rizsszem méretű kis eszköznek még nincs olyan funkciója, mint ami többet tudna egy mobiltelefonnál. Az én elméletem szerint egy ilyen eszközt számtalan jó dologra lehetne használni és ezek helyettesíthetnének megannyi dokumentációt, ügyintézést. A bűnmegelőzéstől az egészségügyi adatokon át az élet sok egyéb területén használható lehetne.

Dolgozatomat elismerésben részesítették, melynek ünnepélyes átadása a Magyar Tudományos Akadémián volt. Az elismerő oklevelet és a jutalomkönyvet az alapítvány kuratóriumi elnökétől, Dr. Bendzsel Miklóstól vehettem át. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának igazgatója, a Semmelweis Egyetem rektora, a Magyar Tudományos Akadémia doktora.

Köszönöm a támogatást és a segítséget Édesanyámnak, Keresztanyámnak és osztályfőnökömnek.

Bátorítok mindenkit, hogy éljen a felkínált lehetőségekkel, legyen aktív és kreatív!

Az ünnepség után hálaadásra mentünk a Szent István bazilikába, majd megtekintettük az altemplomban a KÁMME kiállítását, a „Szent István öröksége” c. kiállítást.

Laza Luca (11.a)

%d bloggers like this: