Középiskolás tábor Sátoraljaújhelyen

A Rákóczi Szövetség minden nyáron tematikus táborokat szervez a Várhegyen, többek között a Kárpát- medence minden részéből várja a középiskolás fiatalokat tanáraikkal. Így volt ez idén is, augusztus 1-6 között felejthetetlen napokat töltöttünk együtt az Erdélyből, Felvidékről, Délvidékről, Kárpátaljából és az Anyaországból érkezett csoportokkal. Íme néhány beszámoló diákjainktól:

Szaplonczay Anna Febrónia: Hogy mit adott nekem a 2021-és Augusztusi Rákóczis tábor?? Bár Rákóczi szövetséges táborban most voltam először, számos programon vettem már részt a Rákóczi szövetség jóvoltából. A rengeteg színes programon és kiránduláson kívül sok olyan emlék és mozzanat maradt meg, amikre mindig emlékezni fogok. Ezalatt az egy hét alatt rengeteg új embert ismertem meg, és nagyon szoros kapcsolatok szövődtek velük. Barátaimmal és tanulótársaimmal még szorosabb kapcsolatot ápolhatok ennek a hétnek köszönhetően. Nem tudok eléggé hálás lenni a Rákóczi szövetségben dolgozóknak és tanárnőnknek, hogy lehetővé tették, hogy részt vegyünk ebben a táborban, és olyan élményeket szerezzünk, amik életünk végéig velünk lesznek.

Mészáros Anna: A tábor nagyon jó élmény volt és nagyon hálás vagyok minden embernek, akik kitalálták és megszerveztek ezt a fantasztikus eseményt. Nagyon sok új embert ismertem meg, akikkel pedig mentem a táborba, még szorosabb kapcsolatot hoztam létre. A csoportvezetőink a legjobbak voltak, nem is kívánhat az ember kedvesebb és jobb vezetőket. Nagy gratulációt érdemelnek még a szakácsok is, akik nagyon finom ételeket készítettek. Egyszóval minden szipi- szuper volt és remélem, hogy jövőre is ott lehetek. 

Tasi Bettina: Számomra az idei tábor hihetetlen élmény volt. Jó érzés volt újra részt venni a Rákóczi táborban. A programok remekül szervezettek voltak, illetve persze jók is. A karantén helyzetből kiszakadva nagyon jó volt új embereket megismerni, illetve a barátaimmal is eltölteni egy hetet, ami még az eddigieknél jobban is összekovácsolt minket. Nagyon élveztem a sok kirándulást és a csapatépítő játékokat. Remélem jövőre is részt vehetek ismét a táborban!

Bogár Diána: Rengeteg olyan új élménnyel és tapasztalattal gazdagodtam, amit a tábor nélkül nem biztos, hogy valaha is átélhettem volna. Én és a táborban résztvevő barátaim is csodás barátságokat kötöttünk a hét során. Nagyon örülnék, ha jövőre is találkozhatnánk és ismét számtalan új emlékeket szerezhetnénk együtt.

Djuhovanec László: Nagyon sok különböző pozitív emóciót tapasztaltam a tábor alatt. Mind az új ismeretségek, mind a különféle programok keltették bennem ezeket az érzéseket. Örülök annak, hogy meg tudom tartani a szerzett kapcsolatokat, és további  közös programokat tudunk szervezni a táborosokkal. A programok érdekesek és hasznosak voltak, mivel számomra sok új helyet látogattunk meg, amelyek a magyarság történetéhez kapcsolódnak. Külön dicséretet érdemel a szervezés, mert nem volt olyan , hogy nagyon sokat  vártunk valamire, minden buszsofőr, szervező pontos volt. Szépen köszönöm ezt az öt napot, amit a táborban töltöttünk, és a kísérő tanárnőnknek, hogy velünk volt . 

Laza Luca: Nekem ez a hét talán a legszebb hetem a nyári szünetemből. Rengeteg új embert ismertem meg és életre szóló barátságokat kötöttem. Csodálatos csapat tagja voltam, akikkel minden nap jóreggelt és jóéjszakát üzenetekkel köszöntjük egymást, emellett megosztjuk egymással örömeinket, bánatainkat. Egy kisebb családdá váltunk egy „csepke” hét alatt. Köszönöm tanárnőnek a lehetőséget, hogy elvitt bennünket, és hogy ilyen csodás élményekkel jöhettünk haza. Rengeteg élményben, előadásban volt részünk. Ezek mind- mind tanítottak számunkra valamit, amit a szívünkbe zártunk és velük együtt folytatjuk utunkat. 

Albert Zsanett: Én nagyon élveztem a tábort, és már nagyon rég óta el akartam jutni ide. Szerintem magabiztosan kijelenthetem, hogy életem legjobb élményét éltem át. A legjobb dolog, amivel gazdagodtam, az az élmények és a barátok voltak. Nagyon sok embert ismertem, meg akikkel nagyon szoros barátságot is kötöttem. Egy szuper csapatba kerültem és náluk jobbat nem is kaphattam volna. Meglepő volt, hogy a másik csoport lényegében riválisaink voltak, de mégis nagyon kedvesen bántak velünk és ugyan úgy barátkoztak. A programok eszméletlen jók voltak még a mai korosztályhoz képest is. Biztos sok ember úgy volt vele, hogy minek menni hegyet mászni mikor a táborban is tudnánk kisebb programot csinálni, de ezt a gondolkozást a társaság és a tájnak a látványa teljesen megváltoztatta. A negyedik hegymászásra is boldogan mentem, mert tudtam, hogy végig fogjuk énekelni az utat, beszélgetni fogunk és hasznosan töltjük az időt. A szívemben mégis az íjászat és a honvédségi akadálypálya nyerte el az első helyet. No de a sárkányhajókázás és a sportnap is nagyon megmozgatta a szívem. Minden olyan embernek ajánlom ezt a tábort, aki úgy érzi, hogy kicsit zárkózottabb, mert itt úgy ki fog nyílni, mint vízen a tavirózsa és természetesen gondolkozás nélkül visszamennék és újra és újra végig csinálnám ezt az egy hetet, amit ott töltöttem.

Hasulyó Lilla: Nagyon jó élményeket ill. emlékeket szereztem a táborban. Eddig még nem voltam ilyen fajta táborban, de pozitívan csalódtam. Vasárnap meglepődtem, hogy közel 500 diák volt jelen a táborban, mert nem tűnt annyinak és rég voltam ilyen nagy közösségben. Úgy gondolom, mindenki örült, hogy a vírus után találkozhattunk újra korunkbeliekkel és barátkozhattunk. Szerintem remek csapatot alkottunk. Jó volt újra látni a barátokat és eltölteni velük egy nyári hetet. Hirtelen hagytuk ott a tábort, nekem olyan furcsa érzésem volt, mikor hazajöttem. Hiányzott a csapat, a nyüzsgés. Ez a tábor nagyon sok mindent adott nekem. Felejthetetlen kalandokat hagyott bennem. Lelkileg feltöltött. Majdnem olyan volt számomra, mint egy osztálykirándulás. Nyaram egyik fénypontja lett. Jövőre is szívesen mennék.

Fejes Viktória: Én ebbe a táborba 2x jutottam el, amit nem bántam meg egyáltalán. Ebben az egy hétben csodálatos programokban vehettem részt, nagyon jó emberkel lehetem egy csapatban, és nagyon kedves, vicces, kreatív, valamint szeretni való vezetőket ismerhettem meg. Különböző programok voltak, mint például a sárkányhajózás, amit be kell, hogy valljak, nagyon féltem tőle. Majd ellátogattunk a Füzéri várba, a Megyer- hegyi tengerszemhez, ahol már korábban jártam az osztályommal. Volt sportnap, és még több fantasztikus program várt minket egy héten keresztül Én mindenkinek nagyon szívesen ajánlom a tábort, főleg azoknak, akik azt mondják, hogy nem szeretnek barátkozni. Ilyenre is volt példa, és mégis nagyon jó kapcsolatba lett vele az egész csoport. Tehát ha bármikor lenne még egy ilyen remek táborra lehetőség, gondolkodás nélkül nagyon boldogan igent mondanék. Életem eddigi legcsodálatosabb tábora volt! Innen is köszönök szépen mindent, Rákóczi szövetség, remélem, mihamarabb találkozunk!

Némedi Evelin: Igazság szerint nekem minden tetszett a mostani táborban. Jó volt a közösség és a programok is. A legjobb csapatba kerültünk! Nem tudok olyat mondani, ami ne tetszett volna.

2022-ben Téged is várunk Sátoraljaújhelyen a Rákóczi táborban!!!

%d bloggers like this: