Rákóczis tanárok pedagógustáborban Sátoraljaújhelyen

A Rákóczi Szövetség minden nyáron pedagógustábort rendez sátoraljaújhelyi táborában, így történt ez most is. A szövetség táborát az elmúlt hónapok során kormányzati támogatás segítségével felújították, modernizálták, több funkciós létesítménnyé alakították. Igazán jól sikerült az átalakítás, a Várhegyen, gyönyörű panorámával rendelkező komplexum szuper körülmények közé várja a középiskolás diákokat, tanárokat, előadókat és művészeket!

Makara Henriett és én 4 napot töltöttünk a táborban, ahol kb. 200-an voltunk a Kárpát- medence minden részéről. Nagyon vártuk a találkozást a régi barátokkal, de sok új ismeretséget is kötöttünk, hisz a tábor egyik kiemelt célja az ismerkedés, kapcsolatbővítés. További cél az ismeretszerzés, hisz előadásokon is részt vettünk: pl. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Kisfaludy László, köznevelésért felelős helyettes államtitkár, Takaró Mihály irodalomtörténész és még sokan mások tartottak több szekcióban előadásokat. Kulturális programok esténként voltak, láttuk az Udvari Kamaraszínház előadását, hallottuk Hegedűs Endre zongorajátékát, a Kicsi Hang együttest és Tóth Péter Lóránt versvándor Radnótiról szóló fantasztikus előadását. Kirándultunk Sátoraljaújhelyre a Kazinczy Múzeumba, a Magyar Nyelv Múzeumába Széphalmon, végig jártuk a Magyar Kálváriát, szóval rendkívül tartalmas napokat töltöttünk a Várhegyen. Voltak nagy beszélgetések, tapasztalatcserék, nótázás és vasárnap délelőtt a tábor területén található kápolnában szentmise is.

Köszönet a Rákóczi Szövetség minden szervezőjének, hogy rengeteg munkával, végtelen figyelmességgel és kedvességgel ilyen szép élményben lehetett részünk.

                                                                                               Csernyus Enikő
a Rákóczi Szövetség Szent Imre Ifjúsági Szervezet elnöke

                                                          

%d bloggers like this: