Kisdiákok az országos döntőben

A 2020/2021-es tanévben általános iskolánk 2.a osztályos tanulói közül három csapat versenyzett a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda által hirdetett levelezős csapatversenyen. A verseny három fordulós volt. A kiküldött feladatok érdekesek voltak, mindig olyan aktuális témakörhöz kapcsolódtak, amiket tanultak is a gyerekek a tanév folyamán; a tananyaggal szinkronban haladtak a feladatok.

A három résztvevő csapat:

  1. A legszebb levél – tagjai: Miklovich Mira, Pataki Márk Simeon és Tóth Kata
  2. Favédők – tagjai: Asztalos Gréta, Forgács Ádám és Szabó Nóra Linda
  3. Sünik – tagjai: Daru Sára, Haraszti Hédi Annamária és Sárosi Júlia voltak.

Mindhárom csapat gyönyörűen szerepelt a fordulók során, a diákok sokat foglalkoztak a feladatokkal, folyamatosan készültek, rengeteg plusz ismeretet szereztek.

A döntőbe a háromból két csapat is bejutott, viszont közülük csak a legjobb eredménnyel rendelkező vehetett részt a végső megmérettetésen. A maximális 269 pontból 239,5 pontot a Sünik, 263 pontot a Favédők és 266 pontot A legszebb levél versenyzői értek el. Az utóbbi csapat vehetett részt a döntőben. A felkészülést az előre kiküldött ismeretanyaggal és a kiadott témakörök áttanulmányozásával segítették a szervezők.

Az országos döntőt 2021. május 28-án rendezték meg online formában. A gyerekek – bár nagyon izgultak – könnyen vették az akadályokat, ügyesen helytálltak, szépen teljesítettek. Öröm volt őket nézni a villámkérdések megválaszolása és a feladatsorok kitöltése során. Büszke vagyok a versenyzőimre, és jó érzés, hogy iskolánkat ezen az országos versenyen is képviselhettük.

Kíváncsian várjuk az eredményeket.

                                                                                   Kovácsné Székely Klára felkészítő tanító

%d bloggers like this: