Minden szinten, szinte minden

Idén is taroltak a szentimrések…
Cikkünk folyamatosan frissül….

A 2020/2021. tanév során is kiemelkedő eredményeket értek el a szentimrés diákok a legmagasabb szinten jegyzett rangos országos versenyeken. A városi, megyei vagy regionális szinteken elért kimagasló versenyeredmények már- már megszokottá válnak, nem is gondolva arra, hogy mennyi erőfeszítés, felkészülés, időráfordítás szükséges ahhoz, hogy egy-egy versenyen a felkészültek között is a legfelkészültebb versenyző emelhesse magasba a jól megérdemelt trófeát.

Az idei tanévben a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai arról tettek tanúbizonyságot, hogy minden területen – korosztálytól függetlenül – képesek hozni a kiváló eredményt, legyen szó bölcsészet- vagy természettudományról, sportról, zenéről, kreativitásról, idegennyelvtudásról vagy művészetekről.

Az idei év legrangosabb, országos versenyekből szemezgettünk a teljesség igénye nélkül…

12. Görögkatolikus Tudásolimpia, országos döntő
Iskolánkat 15 tanuló képviselte, a közel ezer versenyző közül ők jutottak a legjobb száz közé. 16 kategóriában, 8 tantárgyból mérték össze erejüket a versenyzők.
Dankó Csenge 12. évf. Kategória: Biológia 11-12. évf. 1. helyezés
Takács Annabell 9. évf. Kategória: Biológia 9-10. évf. 1. helyezés
Sarkadi Sándor 10. évf. Kategória: Matematika 9-10. évf. 2. helyezés
Tamás Eszter 9. évf. Kategória: Biológia 9-10. évf. 2. helyezés
Bacskó Dávid 10. évf. Kategória: Történelem 9-10. évf. 2. helyezés
Tóth Franciska 9. évfolyam Kategória: Magyar nyelv 9-10. évf. 3. helyezés
Sajtos Zsombor 10. évf. Kategória: Matematika 9-10. évf. 3. helyezés
Takács Dávid 11. évf. Kategória: Biológia 11-12. évf. 3. helyezés

OKTV – Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny
Jenei Johanna 12. c osztályos tanuló az irodalom OKTV országos döntőjében 15. helyen végzett, felkészítő tanára Gollerné Konyári Irén.
Miért kiemelkedő siker ez? Egyrészt a verseny nehézsége miatt. Az OKTV a 11-12. évfolyamosok számára minden tantárgyból a legrangosabb megmérettetés, amely a legátfogóbb tudást várja el, és amelyen évente több ezer diák indul. Irodalomból háromfordulós az OKTV: itt már az első fordulóban továbbküldhető dolgozatot írni is nagy siker! Hát még bejutni a második fordulóba és ott versenyezni… Az idén ez Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből összesen két diáknak sikerült!! Itt Johanna a fő feladatra kapott több mint 90%-os pontszáma révén jutott a legjobbak közé. Másrészt a belefektetett munka és a megszerzett tudás és élmény miatt: két-három éven át kellett készülnie, hogy először is a teljes gimnáziumi tananyagot elmélyülten tudja, majd egy témából szinte egyetemi szintű tanulmányt tudjon írni a versenyen. Harmadrészt Jenei Johanna esetében az irodalom OKTV-n elért országos 15. helyezés szentimrés sikereinek a megkoronázása, ő ugyanis mind a négy gimnáziumi évében ért el magyarból országos szintű eredményt.

Jenei Johanna

Zene nélkül mit érek én…
A nemrégiben lezajlott II. Online Dallamok Országos Online Furulyaversenyen összesen 209 versenyző mérte össze tudását. Zeneiskolánkat nyolc növendékünk képviselte, amelyen a következő eredmények születtek.
Béres Orsolya (3.kcs.) Különdíj
Farkas Vanessza (5.kcs.) III.hely
Varga Anna Mirjam (1.kcs.) dicséret
File Sára (2.kcs.) dicséret
Felkészítő tanárok: Kormányné Borcsik Nóra, Vigh-Kacsur Andrea, Pur Tibor.

A Görögkatolikus Metropólia által szervezett Országos Liturgikus Énekversenyen a 2. korcsoportban 1. helyezést ért el és ezzel arany minősítést szerzett az országos döntőben Horváth Mihály György, iskolánk 4.b osztályos tanulója. Felkészítő tanár: Gyöngyössy Boglárka

Horváth Mihály György

Méh – Ész logikai verseny
A 2020/2021-es tanévben ismét meghirdették az online logikai versenyt, az Országos Méh-Ész Logikai Versenyt. Három korcsoportban (óvodás, 1-2. osztály, 3-4. osztály) várták az egyéni jelentkezőket, akik öt forduló feladatait megoldva mérhették össze tudásukat. A feladatok a Bee-Bot elnevezésű padlórobothoz kapcsolódtak, így azok működésének ismerete szükséges volt az egyes feladványok helyes megoldásához. Az öt forduló során Zizivel és Zazival iskolánk versenyzői izgalmas kalandokat éltek át az I3-as galaktikus szupersztádán űrhajójukkal, majd harcoltak egy sárkánnyal és végül igyekeztek átjutni a csillagkapun. Ebben a tanévben a 2.b osztályból négy tanuló indult a versenyen, akik közül Bódvai Róza, Varga Mirjam Anna és Zentai Ádám országos III. helyezést ért el. Felkészítőjük: Hubainé Orosz Szilvia tanítónő volt.

Bódvai Róza, Varga Mirjam Anna, Zentai Ádám és Hubainé Orosz Szilvia tanítónő

Scout Run
A Magyar Cserkészszövetség “Scout Run” címmel online futóversenyt hirdetett egyházi fenntartású iskolák között. Erre a futóversenyre Iskolánk benevezett, nagyon sok szép eredményt értek el gyermekeink. Nemcsak a résztvevőket, az iskolákat is versenyre hívták. Megnyertük az iskolák versenyét, mi indítottuk a legtöbb versenyzőt.
Egyetértve a Cserkészszövetség célkitűzésével, iskolánk minden 5-12. évfolyamos tanulóját megszólítottuk, hiszen a Scout Run elnevezésű online futóverseny megmozgatta a gyerekeket a járványügyi korlátozások adta szűk keretek között is – megmutatva ezzel, hogy minden helyzetben megoldható az érdekes kihívás, csak egy kis leleményesség kell hozzá.

Eredmények:
Női 2 km:
3. helyezett: Hubai Hanna – Nyíregyháza

Férfi 2 km:
1. helyezett: Kelemen Teodor – Nyíregyháza
2. helyezett: Béres István – Nyíregyháza
3. helyezett: Bereczkey Bende – Nyíregyháza

Női 5 km:
1. helyezett: Márton Zita – Nyíregyháza
2. helyezett: Tasi Bettina – Nyíregyháza
3. helyezett: Grajczárik Adél – Nyíregyháza

Férfi 5 km:
2. helyezett: Csatlós Patrik – Nyíregyháza
3. helyezett: Varga Zalán – Nyíregyháza

Női 10 km:
1. helyezett: Vasas Flóra – Nyíregyháza
2. helyezett: Vasas Réka – Nyíregyháza
3. helyezett: Kelemen Olimpia – Nyíregyháza

Férfi 10 km:
2. helyezett: Puskás Péter Bence – Nyíregyháza
3. helyezett: Szabó Boldizsár – Nyíregyháza

“Purple comet” matematikai csapatverseny
Minden év áprilisában az USA matematikai diákolimpiai csapatának felkészítői megszervezik a több ezer 10-18 éves diákot megmozgató online “Purple comet” matematikai csapatversenyt. Idén 54 országból 3350 (max. hatfős) csapat nevezett, ahol a szentimrések a “High School, small school” kategóriában országos 1. helyet szerezték meg.
A csapat tagjai: Barátfalvi László Imre (12.b), Bálint Lili (11.b), Havanyecz Lilian (11.c), Mészáros Bori Anna (12.b), Szalanics Tamás (11.b).
Felkészítő tanár: Kallós Béla

Katolikus Középiskolák Matematika Versenye
Az országos matematikaversenyen szintén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a szentimrés diákok. A 9. évfolyamon Zákány Sándor, a 10. évfolyamon Sarkadi Sándor egy igen erős mezőnyben elért országos harmadik helye, Bálint Lili és Szalanics Tamás országos 7. és 8. helye figyelemreméltó.
Felkészítő tanár: Lajtosné Krajnyák Éva, Kallós Béla, Tamás Éva

Sarkadi Sándor

Gratulálunk minden versenyzőnek és felkészítő tanáraiknak. Büszkék vagyunk rátok!!!

%d bloggers like this: