Tájékoztató a központi írásbeliről

Kedves felvételiző Diákok!

Szeretettel köszöntünk a központi felvételi vizsga alkalmából. Várunk intézményünkbe 2021. január 23-án (szombat) 9 óra 30 percre.

Mint tudjátok, a felvételi magyar és matematika tantárgyakból lesz. A magyar nyelvi feladatlap kitöltéséhez segédeszköz nem használható. A matematikai feladatok megoldása során zsebszámológépet nem, de körzőt, vonalzót és szögmérőt használhattok. A dolgozat megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék színű tollal kell elkészíteni.

Kérjük, hozd magaddal a diákigazolványodat vagy a személyi igazolványodat is az adatok egyeztetése végett!

A járványügyi helyzetre való tekintettel az alábbi biztonsági intézkedések betartását kérjük tőled és a téged kísérőktől:

  • Az iskola aulájába, a folyosóra és a vizsgaterembe csak a felvételiző diák léphet be.
  • Az épületbe érkezéskor és a termekben a kézfertőtlenítő használata mindenki számára kötelező.
  • A vizsgateremben is biztosítjuk a 1,5 m-es távolságot, és a létszám is 10 vizsgázóra korlátozódik.
  • A védőmaszk használata a teremben a diákoknak nem kötelező, de ajánlott.
  • A két feladatlap megoldása közötti szünetben, kérjük, mellőzzétek a csoportosulásokat!
  • Az írásbeli után rövid időn belül el kell hagyni az épületet. Kérjük a szülőket, ekkorra érkezzenek vissza gyermekeikért!

A nap programja:

9:30 – Érkezés az általános iskola portájára (a 4. évfolyamnak), illetve a gimnázium portájára (a 8. évfolyamnak).

9:50 – A felügyelő tanárok tájékoztatója a vizsga menetével és a kiértékelt dolgozatok megtekintésével kapcsolatban.

10:00–10:45 – A magyar nyelvi feladatlap megoldása.

10:45–11:00- Szünet.

11:00–11:45 – A matematika feladatlap megoldása.

A vírushelyzet miatt az idén a személyes megtekintés elmarad. A külsős diákok számára a kijavított vizsgadolgozatok beszkennelt változatát és az értékelő lapot 2021. január 28-án (csütörtök) 14 óráig elektronikus úton elküldjük a vizsgázóknak. Iskolánk 4. osztályos tanulói fénymásolt formában viszik haza a feladatlapokat és az értékelő lapot ugyanezen a napon. A 8. osztályos diákok 8 és 14 óra között az igazgatóhelyettesi irodában tekinthetik meg a dolgozatokat, és itt vehetik át az értékelő lapokat is. A megtekintés során a kiértékelt dolgozatokról fényképet lehet készíteni. Akik nem tudnak ezen a napon megjelenni, azoknak a következő munkanapon, január 29-én (péntek) elektronikus úton elküldjük azt.

A pótló írásbeli vizsga időpontja: 2021. január 28. (csütörtök) 14 óra (azok számára, akik január 23-án alapos ok miatt nem tudtak részt venni a felvételi vizsgán, és ezt az intézményvezetőnél írásban igazolták).

Az emberi erőforrások minisztere által kiadott 16/2020. (XII. 04.) EMMI határozat értelmében a veszélyhelyzetre tekintettel minden vizsgaszervező intézménynek egy második pótnapot is biztosítaniuk kell, amelynek időpontja: 2021. február 05. (péntek) 14 óra.

„A központi írásbeli vizsga második pótnapján kérelemre kizárólag azok a vizsgázók vehetnek részt, akik igazoltan COVID-19 fertőzésben szenvedtek, vagy igazoltan hatósági házi karanténba kerültek, továbbá egyéb rendkívüli, önhibájukon kívül eső elháríthatatlan ok folytán sem a tanév rendje szerinti központi írásbeli vizsgán, sem annak pótnapján nem tudtak megjelenni. A (…)  második pótnapon való részvételt annál az középfokú oktatási intézménynél kell a jelentkezőnek kérelmezni, ahová a jelentkezését beadta. A kérelem benyújtásának határideje 2021. január 29. napja 16 óra.”

Ebben az esetben az eredményről 2021. február 10-én adunk tájékoztatást a korábban leírt formában. A javítással kapcsolatos észervételeket 2021. február 11-én (csütörtök) 16 óráig lehet benyújtani az intézmény vezetőjéhez.

A felvételi jelentkezési lap beküldési határideje: 2021. február 19. (szerda)

Az írásbeli felvételi vizsgára való behívásról külön postai értesítőt nem küldünk!

A felkészüléshez sok erőt és kitartást, a vizsgához sok sikert kívánunk!

Szeretettel várunk:

Rubóczkiné Pekó Brigitta intézményvezető-helyettes

%d bloggers like this: