Áldott ünnepeket!

A 9. évfolyam az online térből kíván mindenkinek boldog és igazi karácsonyt… 😊

Szeptemberben kezdtük a gimnáziumot. Sok helyről érkeztünk, vártuk a találkozást, az első benyomásokat. Három osztály, egy évfolyam, és egy világjárvány… Többnapos osztálykirándulásra nem mehettünk, viszont többször voltunk már karanténban. November 11. óta otthon tanulunk. Hiányoznak az osztálytársaink, hiányzik az iskola, a közösség. Eredetileg a mi évfolyamunk feladata volt a karácsonyi műsorral való felkészülés a december 18-i lelki napra, amin a járványhelyzet miatt most nem lehetünk jelen.

A Karácsony lényege azonban így sem változik. Isten Fia megtestesült, megszületett, nekünk örök életet és reményt adott. Ő a mi Megváltó Krisztusunk. Hiszünk Őbenne, szeretjük Őt és az Ő születésnapját ünnepeljük alig egy hét múlva. 😊

Messze lakunk egymástól, sok településen, Kárpátalján is. Az osztályfőnökeinkkel együtt pont hetvenen vagyunk, és online tartjuk a kapcsolatot. Ebben a helyzetben is szerettük volna közösen elkészíteni a karácsonyi műsort. Nyilván nem tudtunk „színpadképeset” kitalálni, de „online-képeset” talán igen. Tizenöt évesek vagyunk, újak egymásnak, egy ismeretlen helyzetben, és megpróbáltuk. Szeretetből.

Lesz benne humor és lesz benne komolyság, lesz benne őszinteség, gyermekség, fiatalság és felnőttség is. Örömet, jókedvet, vigaszt, reményt szeretnénk adni vele, ahogyan Krisztusban összetartozva mi is ezt kapjuk egymástól, Őáltala.

Nagyon boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek, szeretettel!

2020. december 17-én a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium 9. évfolyama

%d blogger ezt szereti: