72 óra kompromisszum nélkül

A Szent Imre Katolikus Gimnázium 9.a osztálya is csatlakozott a 72 óra kompromisszum nélkül projekthez: október 10-én szombaton a Nyíregyháza-Jósavárosi Szent Imre Plébánia pályázat révén megvalósuló, Nagy Csaba atya által vezetett egész napos beregi körutazásának és zarándoklatának segítői voltak. Gondoskodtak a hatvan fős, mindenféle korosztályból álló csoport folyamatos kézfertőtlenítéséről, kényelméről, étellel-itallal kínálgatásáról. Kedves ajándékkal és meglepetéssel készültek a hívek számára a zarándoklat előtti napokban, felkészültek a szatmárcsekei kopjafás temető ismertetésével és a közös Himnusz-szavalás  kivitelezésével a Kölcsey Emlékműnél.
Összehangoltan tevékenykedtek, miközben tapasztalatokat szereztek a közösségi program előkészítő-és háttér munkálatairól, bepillantást nyertek az ilyenkor szokásos szervezési feladatokba, együtt fejleszthették problémamegoldó készségüket és leleményességüket, miközben erősödött a hívekkel való kapcsolatuk és saját osztályközösségük is. 

„Hálásan és örömmel vettünk részt mindenben, és különösen jólesett nekünk a hívek felénk való köszönetnyilvánítása a vasárnapi szentmisén.  Egyetlen kérdésünk maradt: – Segíthetünk máskor is?”

🙂 Nagy Éva osztályfőnök és a 9.a osztály

%d blogger ezt szereti: