Szabó Nyelvi Díj

Alala Saly 12.b osztályos tanuló Szabó Nyelvi Díjat vehetett át 2020. szeptember 1-jén a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanévnyitó ünnepségével egybekötött díjátadón, ahová diákunkat Ruzsiczky Rita tanárnő kísérte el.

A Díjat Szabó Szilvia PhD, a Szabó Nyelviskola ügyvezető igazgatója alapította azzal a céllal, hogy támogassa a tehetséges magyarországi és erdélyi nyelvtanulókat és az elkötelezett nyelvtanárokat. A díj célja, hogy inspirálja a nyelvtanulókat a minél magasabb szintű nyelvtudás elérésére, a nyelvtanárokat pedig minél magasabb szintű, minőségi és kreatív nyelvoktatásra ösztönözze.

Alala Saly Szíriából Magyarországra kerülve valóban anyanyelvi szinten sajátította el és gyakorolja a magyar nyelvet, szorgalmasan tanulja az angolt – nyelvvizsga eredménye is igazolja – és a németet, és ápolja az arab nyelvtudását is – szintén nyelvvizsga eredménnyel igazolva. A négy nyelv ismerete és gyakorlása példaértékű, ezért, és a nyelvek ismerete miatt a kultúrák megismerése iránti lelkesedéséért és a beilleszkedésre való készségéért javasolta őt Nagy Éva tanárnő a Szabó Nyelvi Díjra.

Szeretettel gratulálunk és további szép sikereket kívánunk!

Börzseiné Kelemen Aliz és Császár Csilla

%d bloggers like this: