…és a nagy napok bizony eljöttek, ide a Szent Imre Gimnáziumba is!

Igen, nagy napok! Igen, mert a „megszokott orgona illatú ballagás” helyett most több mint egy hónappal később – júniusban-, rózsaillatú levegő lengte körbe az iskolát.

2020. június 11-12-13. Különleges év, különleges érettségi!

Ha másképpen is, mint az eddigi években, de itt álltak iskolánk falain belül fiatal végzőseink, hogy átvegyék az érettségi bizonyítványaikat.

A digitális ballagás után, csak a remény élt bennünk, hogy valamilyen módon mégis lehetővé válik – még a tanév során – egy személyes találkozó a tizenkettedikesekkel!

Az érettségi ünnepélyes lezárása adott lehetőséget, hogy a kápolnában zárt keretek között ugyan, de búcsút inthessen egymásnak tanár és diák.

Nagy lelkierőről adtak tanúbizonyságot (diákjaink és tanáraink egyaránt), hogy a hirtelen elkezdődött, még akkor gyerekcipőben járó „classroomos” oktatással el tudták sajátítani (és sajátíttatni) a 12. évnek az összegző, gyakorló és érettségire felkészítő tudásanyagát.

Mindenki tudta, hogy csak az írásbeli érettségi vizsga lesz megtartva, így ezek az eredmények számítanak mérvadónak a továbbtanuláshoz. Így ott és akkor kellett maximálisan teljesíteni.

A bizonyítványok nagyon szépek lettek, mindhárom elnök kiemelte a különleges helyzet nehézségeiben is derekasan helyt állt diákjaink kiváló eredményeit. Biztató szavaikból kiderült, ilyen bizonyítványokkal nincs félnivalójuk az egyetemi, főiskolai felvételiktől.

A kápolnában búcsúzott a diákság és immár végzett fiataljainktól az iskola vezetősége és tantestülete nevében Tormássiné Kapitány Ágota intézményvezető asszonyunk és lelki vezetőnk Nagy Csaba atya.

„Nagy öröm számomra, hogy személyesen köszönthetlek Benneteket szentimrés életetek utolsó állomásán. Csak felhangzott a Gaudeamus dallama, és bevonulhattatok a kápolnába szüleitek, tanáraitok örömére, büszkeségére.”

A köszöntő után igazgatónő átadta a jutalomkönyveket és a díjakat, majd először a szülőkhöz szólt, végezetül pedig a diákokhoz.

„Köszönjük a bizalmukat, együttműködésüket, velünk megosztott örömeiket. Kívánom, hogy jó egészségben segítsék továbbra is gyermekeiket, imáikkal, szeretetükkel egyengessék útjaikat!”

„Kedves fiatalok! Szívből gratulálok Mindannyiótoknak, kívánom, hogy a továbbiakban is szép sikereket érjetek el, találjátok meg helyeteket az életben, azt a helyet, amelyre meghívást kaptatok!

Lelki vezetőnk szintén méltatta a tanulóink kiváló eredményeit, és beszédében kiemelte, hogy mennyire örül, hogy megismerhette a most érettségiző évfolyamot, és arra emlékezett vissza, hogy az eltelt egy évben mennyi csodálatos dolog történt, amit együtt élhettek át.

Rendezvényünk Nagy Csaba atya által vezetett közös imával zárult.

Kívánjuk, hogy minden végzett diákunk biztos lábbal járjon a maga választotta úton és boldog és sikeres keresztény emberként munkálkodjon majd a jövőben Isten dicsőségére, embertársai javára és a maga boldogulására!

A cikket írta: Zagyva Klára tanárnő
A fotókat készítette: Rubóczkiné Kiss Hajnalka és Zagyva Klára tanárnők

%d bloggers like this: