Aranyos, ezüstös versenyzők

A görögkatolikus egyház által megrendezett Liturgikus Énekverseny országos döntőjében remekül szerepeltek a Szent Imre Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. Összesen közel háromszáz személyt mozgatott meg a Metropólia szerte meghirdetett idei liturgikus énekverseny.

A megmérettetésen Horváth Mihály György (3.b) tanulónk az országos döntőben arany minősítést szerzett és kategóriájában ő kapta a legtöbb pontot. Az előadandó énekek ismertek a görögkatolikus liturgiában, ám ezeket mindenhol máshogyan éneklik, ezért Misinek az elvárt változatban kellett megtanulnia az énekeket kottakép útján és a püspök atya felénekelt előadása alapján.

Marlen Dóra Afrodité (2.a) a területi döntőben 3. helyezést ért el, az országos döntőben pedig ezüst minősítést szerzett.

A “Szent Imrés fiúk” nevű három fős csapat 1. helyezést ért el a területi döntőben, ám sajnos a pandémiás időszak miatt csak az egyéni versenyzők országos döntőjét rendezték meg online formában. A csapat tagjai: Szabó Barnabás, Szigili Dávid (2.a) és Rutkai Zétény (2.b)

A szentimrés tanulók felkészítője az alapfokú művészeti iskola kiváló pedagógusa, Gyöngyössy Boglárka volt.

Rendkívül büszkék vagyunk a tehetséges fiatal művészekre és felkészítő tanárukra. A gyerekek fantasztikusak, ügyesek, fegyelmezettek és figyelmesek voltak. Reméljük, jó élmény marad számukra a verseny és az éneklés.

%d bloggers like this: