Változások a digitális munkarend idején – tájékoztatás

Kedves Szülők!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a 2020. március 16-án a kormány által elrendelt szigorító intézkedésekben változás, enyhítés történhet iskolánk életében is az elkövetkező napokban.

“A tanév végéig, június 15-ig érvényben marad a tantermen kívüli, digitális munkarend, az óvodák és bölcsődék viszont május második felétől visszatérnek a normális működési rendhez – közölte Maruzsa Zoltán a köznevelési államtitkár szerdán.”

Az óvodánk 2020. május 25-étől visszatér a normális működési rendhez. Külön igazolások nélkül is fogadjuk a gyermekeket nagy szeretettel.

Az iskolánkban a tantermen kívüli, digitális munkarend 2020. június 15-éig érvényben marad, és a tanév hossza nem változik.

2020. június 2-tól iskolánk szülői igény szerint biztosítja a gyermekek felügyeletét naponta 8-16 óra között. Az iskolai gyermekfelügyeletet és ezzel párhuzamosan az étkeztetés lehetőségét 2020. június 26-ig biztosítjuk diákjaink számára. Kérjük a kedves Szülőket, hogy felügyeleti és étkeztetési igényüket a június 2-5-ig terjedő hétre május 29-ig, azután minden héten péntekig iskolánk titkárságán Riskóné Barilló Beatrix iskolatitkárnál jelezzék. Hetente mérjük fel a szülői igényeket június 26-ig.

„2020. június 2-től engedélyezve lesz az iskolákban a pedagógusok és tanulók oktatási célú találkozása, a kis csoportos konzultációk, illetve egyéni felkészítések megtartása. Ezeknek célja az elmúlt hónapok tudásának megerősítése vagy az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása, a pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátása is engedélyezett.” – nyilatkozta az államtitkár.

Azon diákjainknak, akik lemaradtak az utóbbi hetekben a tanulásban, nehézségeik voltak a tananyag elsajátításában, számukra engedélyezzük a foglalkozásokat. Egy csoportban 10 diák lehet és a higiénés szabályokat be kell tartani a találkozások alkalmával. A szaktanárok szólítják meg a diákokat, akiknél tapasztalták a hiányosságokat, de jelezhetik diákok is a szaktanárnak, ha szeretnének részt venni ilyen foglalkozáson.

A táborokkal kapcsolatban még egyeztetések folynak, erről később tájékoztatjuk Önöket.

Kedves Diákok!

Lassan a tanév végéhez érkezünk, de egészen másképp várjuk a nyári szünetet, mint korábban. Nagyon hiányoztok, hiányzik a személyes találkozás, elmaradtak a beszélgetések, diák nélküli üres iskolának igen nyomasztó hatása van. Hiszem azt, hogy mindennek oka van, ha nem is látjuk az értelmét. De már megfogalmazhatjuk azt, amit megtapasztaltunk az utóbbi hetekben, hogy fontosak vagytok számunkra egyenként és közösségben egyaránt. És fontosak a tanár társaink, akikkel mi is egy közösséget alkotunk!

Kitartást kívánok az utolsó hetekre! Aki szükségét érzi segítségre, jelezze ofőjének, tanárának, már lesz mód a személyes segítségre.

A személyes találkozás lehetőségéig jó egészséget kívánok Szülőknek, Diákjainknak egyaránt.

Tormássiné Kapitány Ágotha
intézményvezető

                                                                                             

%d blogger ezt szereti: