CSALÁD CSOPORTBAN A CSALÁDEGYHÁZRÓL

2020. március 11-én első alkalommal találkozott a Család Csoport a Szent Imre Gimnáziumban, Nagy Csaba házasság- és családteológus atya meghívására.

A Család Csoportba jelentkező érdeklődők kérdéseket kapnak Csaba atyától a találkozók előtt kb. két-három héttel, amelyről otthon már közösen gondolkodhatnak és beszélgethetnek. A havonkénti Család Csoport találkozókon más házaspárokkal és családi állapottól függetlenül minden érdeklődő résztvevővel megoszthatják saját tapasztalataikat, beszélgethetnek, támogathatják egymást és tanulhatnak a többiek példájából.

A márciusi találkozón a Családegyház fogalmával és működésével foglalkoztak a Csoport tagjai, és megosztották egymással a Nagyböjt megélésének mikéntjét, a mindennapi családi élet kihívásait és élményeit.

A gyermekek felügyeletéről a Szent Imre Gimnázium tanulói gondoskodtak, akik újra örömmel vállalták ezt a feladatot, hiszen számukra is egy újfajta, „életszerű” tapasztalat a mindenféle korosztályú kisgyermekekkel való foglalkozás, a közös játék és a közös étkezés.

A Csoport visszajelzései a márciusi találkozóról:

„Jó volt a feltöltődés a mindennapi rutinban, nem borította meg a napirendünket és a másnap reggelünket sem.”

„Fontosnak tartjuk a Család Csoport működését, a havi szinten való találkozásokat, mert megtapasztalhatjuk a hasonlóságot más családokkal, és ez erőt ad. Tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül a problémával, és jó együtt nevetni.”

„Nagyon jó, számomra hasznos a Család Csoport működése, mert kicsit beleláthattam más keresztény családok működésébe, napjaiba, és ötleteket merítettem. Szívesen részt vennék máskor is.”

„Mindig hasznos mások gondolatait meghallgatni, mindig vihetünk belőle valamit haza a saját családunkba.”

„Bátorítok mindenkit, hogy jöjjön. Jó a csapat.”

„Megéri eljönni: színvonalas beszélgetés hasonló érdeklődésű emberekkel, barátias légkör.”

„Úgy gondolom, mindannyian társas emberek vagyunk, és jó egy kicsit kiszakadni a hétköznapi rutinból. Minden nap egy ajándék és minden ilyen alkalomra szükség van, mert mindig tanul az ember. Szükség van a megerősítésre, hogy jó úton vagyunk és jó látni, hogy más is ugyanazokkal a problémákkal küzd, és nem vagyunk egyedül.”

„Én csak bátorítani tudok mindenkit. Mindenképpen jöjjön bátran minden érdeklődő, biztosan kap mindenki valami ajándékot. J Jó egy ilyen közösséghez tartozni.”

„Köszönjük a gimnazisták segítségét. Nagyon aranyosak és lelkesek, nagyon hálásak vagyunk nekik a lelkiismeretes törődésért. És köszönjük a vacsorát is, ami jólesett ebben a körben, beszélgetéssel.”

„Szervezőként nagyon jó volt megtapasztalni kicsiben, amiről kellene, hogy a társadalmunk nagyban is szóljon: ezen az estén tanárok, szakácsok, gimnazisták és a lelki vezetőnk azon tevékenykedtünk együtt közös erővel, hogy segítsük a családokat. Helyünkön voltunk, és ez boldoggá tett bennünket.”

A Nagy Csaba atya által kísért Család Csoport következő találkozója április 15-én szerdán 18h-tól lesz a Szent Imre Gimnáziumban. Jelentkezni lehet emailben a csaladcsoport.sztimre@gmail.com címen, vagy telefonon a +36 30 540 8640-es telefonszámon. A jelentkezőknek küldjük a következő találkozó előkészítéséhez a kérdéseket.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Nagy Csaba atya és munkatársai

%d bloggers like this: