Tájékoztató a gyermekek, tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletéről

A koronavírus miatt a köznevelési és szakképzési intézményekben új munkarend bevezetéséről szóló 1102/2020. (III. 14.) Korm. határozat lehetőséget ad az intézményeknek, hogy 2020. március 16. napjától a szülők igényei alapján, INDOKOLT ESETBEN megszervezze a gyermekek, tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét.

Intézményünk élve a lehetőséggel, minden olyan esetben, ahol a szülők kérik gyermekük számára a napközbeni kiscsoportos felügyeletet, intézményünk a nappali munkarend (8-16 óra között) szerint biztosítja azt az alábbi feltételek mellett.

  1. A napközbeni kiscsoportos felügyeletre vonatkozó kérelmet az intézményvezető számára írásban, elektronikus úton (szentimrenyh@gmail.com) szükséges benyújtani.  A szülőnek a kérelmet indokolnia kell.
  2. Az intézménynek nem áll módjában a felügyeletet megszervezni azokban az esetekben, ahol a gyermek vagy a szülő az elmúlt 14 nap során külföldről tért haza vagy érintkezett olyan személlyel, aki az elmúlt 14 nap során külföldről tért haza. Felhívom a figyelmet arra, hogy a valótlan állítások büntetőjogi következményeket vonhatnak maguk után.

Kérünk minden szülőt, hogy felelősségteljesen gondolkodva mérlegeljen és döntsön a kérelem benyújtása során, figyelembe véve a körülöttünk élők és tartózkodók egészségét és biztonságát.

Tormássiné Kapitány Ágotha
intézményvezető

%d bloggers like this: