Óvintézkedések

Tisztelt Szülők!

A kormány rendelkezései alapján a ma kihirdetett veszélyhelyzet miatt visszavonásig az alábbi intézkedéseket vezetjük be iskolánkban:

  • A szülők a gyerekeket az általános iskola, illetve a gimnázium bejáratáig kísérhetik reggel, és délután is csak itt várakozhatnak rájuk, az iskola épületében nem tartózkodhatnak.
  • Az alsós kisdiákokért pénteken nem lehet felmenni, és hétfőn reggel sem lehet felkísérni őket.
  • Az alsó tagozatos tanulók – ha a szülő előzetes egyeztetés alapján korábbi időpontban nem kéri – csak 16:00, 16:30 és 16:45 órakor távozhatnak a napköziből. Az ügyeletes tanító nénik lekísérik őket, és a portás segítségével az ajtóban átadják a hozzátartozóknak.
  • A felső tagozaton és a gimnáziumban a tanulók csak a tanítási órák, illetve a napközi után hagyhatják el az épületet. Napközben nincs kijárás az intézményből.
  • A tanulókkal kapcsolatos iskolai ügyekben az érintett pedagógusokat a személyes találkozás helyett telefonos vagy elektronikus úton, illetve a Mozanapló üzenetküldő felületének a segítségével keressék!
  • Hetek óta kézfertőtlenítő készülékek működnek a portákon és az ebédlőben. Hívják fel Önök is gyermekeik figyelmét ezek rendszeres használatára, illetve a gyakori és alapos kézmosásra!
  • Azok a családok, akik az elmúlt három hétben külföldön jártak, rövid időn belül oda készülnek, illetve jelenleg is ott vannak, jelezzék az osztályfőnököknek vagy az iskolatitkárnak úti céljukat és időpontjukat, tartózkodási helyüket!
  • Ne engedjék gyermeküket két hétig iskolába abban az esetben, ha fertőzött területen vagy annak közelében jártak, vagy ilyen személlyel érintkeztek az elmúlt időszakban!
  • A kormányrendeletnek és a fenntartói utasításnak megfelelően minden intézményi szintű közösségi rendezvény elmarad (iskolai ünnepség, lelki napok, lelkigyakorlatok, Határtalanul! pályázat, versenyek, idegen nyelvi külföldi utazások). Ezek megtartását későbbi időpontokra halasztjuk.

Közösségünk egészségének megőrzése érdekében nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy tartsa be, és gyermekével is tartassa be ezeket a szabályokat!

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

                                      Tisztelettel:

Tormássiné Kapitány Ágotha intézményvezető

Nyíregyháza, 2020. március 11.

%d bloggers like this: