Wass Albert felolvasó maraton

Wass Albert-maratont rendeztek február 28-án, pénteken a Szent Imre Katolikus Gimnáziumban. Így az intézmény is csatlakozott a Kárpát-medencében zajló Wass Albert felolvasó maratonhoz, színesítve a térképet.

A szokotthoz képest másképp indult a péntek reggel a Szent Imre Katolikus Gimnáziumban. 13 osztály ugyanis először hallgatóként, majd előadóként csatlakozott a Wass-maratonhoz. Elsőként Tarczy Gyula, a Nyíregyházi Televízió és Napló főszerkesztője állt a mikrofon elé meghívott vendégként, Wass Albert egyik novellájával nyitva a sort. A délutánig tartó rendezvényen 50 diák részleteket olvasott fel az erdélyi író-költő műveiből, 12 tanár pedig emellett saját élményét is megosztotta a diákokkal. Az intézmény ezzel csatlakozott a Kárpát-medencei felolvasáshoz (újabb helyszínnel színesítve a „Wass-maraton” térképét), valamint a „Szeressük vissza Magyarországot!” című rendezvénysorozathoz.

A program fő célja volt az emlékezés és élményszerzés mellett, hogy az író, költő műveit ismertebbé tegyék. A szervezők – Csernyus Enikő, a Rákóczi Szövetség iskolai szervezetének vezetője, Gollerné Konyári Irén, a magyar munkaközösség vezetője és Ilyésné Tóth Viktória, iskolai könyvtáros, a nap koordinátora – azt tervezik, hogy jövőre még „maratonibb” lesz a nap, talán kibővült keretek között.”

Szerző: Tarczy Gyula; forrás: www.nyiregyhaza.hu

%d bloggers like this: