Báli ruhát öltött a Szent Imre

2020. február 08-án zsúfolásig megtelt Nyíregyházán a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának Zilahi terme, ahol – megújult formában – fantasztikus hangulatú jótékonysági estet tartott a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola a Szent Imre Katolikus Alapítvánnyal és a Szent Imre Katolikus Szülők Egyesületével karöltve. A kellemes kikapcsolódás és a szórakozás mellett a bál fő célja az intézmény tanulóinak támogatása: a tehetséggondozás, a szociálisan rászoruló tanulók segítése, valamint a diákok erdei iskolai költségeihez való hozzájárulás volt.

Az intézmény képviseletében Tormássiné Kaptány Ágotha intézményvezető köszöntötte a vendégeket, majd a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye részéről Palánki Ferenc megyéspüspök nevében Felföldi László általános helynök atya nyitotta meg az estet, később Vinnai Győző országgyűlési képviselő osztotta meg gondolatait. A jótékonyági bál fővédnökségét Palánki Ferenc megyéspüspök, védnökségét dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, valamint dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza MJV polgármestere vállalta. A rangos eseményen tiszteletét tette Molnár Katalin, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának igazgatója, Törő András püspöki titkár, Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Galambos Ildikó, a Nyíregyházi Járási Hivatal vezetője, Nagy Szabina, önkormányzati képviselője és Nagy Csaba atya, az intézmény lelkipásztora.

A vacsorát megelőzően az intézmény alapfokú művészeti iskolájának tanáraiból verbuválódott Jazz Imre Band lépett fel, akik hangulatos jazz-csokorból álló műsorral kedveskedtek a vendégeknek. A jótékonysági bál sztárvendégeként a fiatal tehetség, Mága Jennifer, a Budapest Dal 2019 nyertese lépett színpadra, aki rendszeres fellépője a Budapesti Újévi Koncertnek, és a 10. jubileumi gálán a tizenhatszoros Grammy-díjas David Fosterrel együtt szerepelt.

A jótékonysági bál remek hangulatban, hajnalig tartott. Jövőre ismét találkozunk!

%d bloggers like this: