Rákóczi Szövetség Középiskolás Vezetői Fórum

2020. január 31. és február 2. között egy háromnapos képzésen vehetett részt iskolánk három diákja: Nagy Petra 11.c, Laza Luca 9.a, SzaplonczayAnna Febrónia 9.c-s diákok és Csernyus Enikő tanárnő, az ifjúsági szervezet elnöke. Következzen a diákok értékelése.

Nagyon örülünk, hogy mi is részt vehettünk egy ilyen felemelő programon. Számunkra ez a három nap lelki és testi feltöltődést jelentett. A jó hangulat mellett nagyon sok tapasztalatot szereztünk, és újabb kapcsolatokat és barátokat tudhatunk magunkévá. Nagyon sok komoly előadáson vettünk részt, amiből rengeteg tapasztalatot és erőt merítettünk, emellett sok vidámságban is volt részünk.

Első nap:

A szállás elfoglalása után egy színvonalas előadáson voltunk a Műegyetemen: a programsorozatot Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter nyitotta meg, majd Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke is köszöntött minket. Ezután következett a Hazajáró c. műsor csapata, Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor. Átmentünk a Szent Margit Gimnáziumba, ahol egy finom vacsora várt minket, utána egy nagyon jól szervezett ismerkedőesten vehettünk részt.

Második nap:

Reggeli után átmentünk a Műszaki Egyetemre, ahol a kommunikációról hallhattunk egy előadást Kiss Róbert Richárdtól. Fontos tanácsokat adott a diákvezetőknek, hogy sikeres szónokok, hatékony vezetők lehessenek.

Ezen a napon került sor az élőkép elkészítésére az Országház előtt, melyet később belülről is megtekintettünk. A Szent Korona csodálatos, az ország háza szintén, ámulva néztük a Steindl Imre tervezte remekművet. Latorcai János, az országgyűlés alelnöke szólt hozzánk, megemlékezve a Nemzeti Összetartozás Évéről, hisz a Trianoni békediktátum 100. évfordulójára emlékezünk idén.

Az este folyamán a diákok a Magyar Nemzeti Táncszínház Szabadság ’89 c.  előadását tekinthették meg, míg a tanároknak Takaró Mihály irodalomtörténész „Trianon az irodalomban” című előadásán vehettek részt.

Harmadik nap:

A finom reggeli után a szállásainkat el kellett hagynunk. A BME épületében egy záró előadáson 3 vendégünk volt: Bese Gergő római katolikus pap, Hegyiné Gödri Anikó, aki 102 évével még mindig biztatást és lendületet adott nekünk, és Murai László, a HÖOK elnöke. Lelki útravalókat, szép gondolatokat kaptunk.

Mert mi igen is büszkék vagyunk arra, hogy Magyarok vagyunk, mindenre képesek vagyunk, ha összefogunk! „Járjatok lehajtott fővel Isten, és emelt fővel a népek előtt!”

%d bloggers like this: