BODZANÉNE versmondó verseny

Ismét ünnepre gyűltek össze a város nagycsoportos óvodás gyerekei, az óvónénik valamint a kedves szülők. Immár  harmadik alkalommal hirdettük meg, a magyar nyelv napjához közeli időpontban, a  „Bodzanéne”címet viselő versmondó versenyünket. Igyekszünk tudatosítani  ezzel az alkalommal is a szülőkben, hogy a gyerek fejlődése szempontjából milyen fontos szerepe van a  versek és mondókák tanulásának, hiszen elmondása fejleszti a ritmusérzéket, a szókincset.No, de nem csupán nyelvi fejlesztés: az érzelmi kapcsolatokra is nagyon jó hatással van.

      A gyerekek számára is ünnep, ugyanis ellátogatnak hozzánk,ahol lehetőségük van bepillantani az iskolai élet titkaiba is, valamint  együtt lehetnek más óvodáskorú gyerekekkel, láthatják, hallhatják az ő szavalataikat.Azt tapasztaljuk,hogy  nagy izgalommal készülnek mindig ezekre a találkozásokra.Csodálatos amikor ennyi apró, izgő-mozgó gyerek együtt van, együtt ünnepel.

     Ez alkalommal is minden kis óvodás a kedvenc versével érkezett.A regisztráció után a gyerekek egy ünnepi díszbe öltöztetett teremben találták  magukat,ahol az iskolánk énekkara, a Szent Imre Kicsinyek kórusa kedveskedett vendégeinknek,akiket Bódi Viktória tanárnő vezényelt és Kirmayer Krisztina tanárnő kísért zongorán.

A zsűri biztató szavai után a versmondás a kihúzott számok sorrendjében történt.A versek meghallgatása után a a gyerekeket és kísérőiket egy kis szeretet vendéglátásra invitáltuk.Mindeközben a zsűri tagjai meghozták a döntést.

Az elismerő  értékelés után kiderült,hogy ebben az évben melyik iskolába készülő nagycsoportos óvodás került a képzeletbeli  dobogóra.

I.helyezett:   Fekete Csenge

II.helyezett:  Pósz Ferenc

III.helyezett: Szűcs Dóra Angelika

III.helyezett: Vitál Sára

Különdíj:    Bartók László Benedek

A zsűri tagjai :

Fabuné Tóth Anikó, a Búzaszem Óvodából

Kéninger-Nagy Brigitta,Brigitta néni ,aki napkori Napsugár Óvodából

Kozma Mihályné Papp Anikó, a Hajdúdorogi Egyesített Napközi Otthonos Óvodából érkezett hozzánk.

Közös ünneplésünk jó hangulattal,közös fotózással zárult és reméljük,hogy e napból  mindenki vitt magával haza egy csipetnyi tudást és néhány kedves emléket.

%d bloggers like this: