Állatkerti kirándulás

2019. október 7-én mi, a 11.évfolyam biológia tagozatos diákjai új közös élménnyel gazdagodtunk azáltal, hogy az Állatok világnapja alkalmából ellátogattunk a Nyíregyházi Állatparkba.

Előzményeként az iskola tanulói számára érdekes, állatokkal kapcsolatos, játékos kérdőívet állítottunk össze. A három leggyorsabb és legügyesebb versenyző jutalmul velünk tarthatott a kirándulásra.

A nap keretein belül különböző állatokat tekintettünk meg, és rájuk vonatkozólag sok új ismeretre tettünk szert. Többek között megtudhattuk azt is, hogy nemcsak az Antarktisz hideg, téli körülményei között élnek pingvinek, hanem forró, trópusi éghajlaton is megtalálhatóak, csak sokkal kisebb testmérettel.

Továbbá részt vettünk a fóka show-n is, ahol egy fiatalabb és egy idősebb fóka bemutatóját láthattuk.  Állatkerti látogatásunk során lehetőségünk volt megtekinteni a cápák etetését is, ezáltal egy újabb érdekes tapasztalattal gazdagodtunk.

Mindezeknek köszönhetően egy tartalmas, élménydús napot tölthettünk el a szabadban, egy szuper csapat társaságában. Köszönjük Urbin Istvánné Ibolya tanárnőnek, hogy lehetőséget teremtett számunkra, hogy kiszakadva az iskolapadból, egy színesebb módon ismerkedjünk meg az állatvilág csodáival.

Juhász Zsófi és Treszkai Lili

Juhász Zsófi és Treszkai Lili 

%d bloggers like this: