Szalagavató

Október mindenütt a szalagavatók időszaka. A régi, szép hagyományt követve, 2019. október 19-én a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola, Óvoda és AMI végzős diákjai is megkapták a maturandusságot jelző, zöld szalagjukat.

Az ünneplő egybegyűltek először hálaadó szentmisén vehettek részt, melyet Nagy Csaba iskolalelkész mutatott be. Az atya beszédében arra buzdította a fiatalokat, hogy merjenek álmodni, és kövessék mindig az álmaikat.

A szalag többféle jelentéssel is bír a végzősök számára. Erre hívta fel a figyelmet Tormássiné Kapitány Ágotha intézményvezető, aki köszöntőjében így fogalmazott:

A szalag az elmúlt évek közösen megélt emlékeit, az összetartást is jelképezi.  

De megtiszteltetés is szentimrésként viselni ezt a szalagot, hiszen olyan közösséghez tartozást fejez ki, amely közösség jó hírnevet, rangot vívott ki magának az elmúlt 27 év alatt.

A szalag viselése egyben bátorságot is kíván tőletek, hiszen nagy reményekkel indultok ismeretlen utakra. Tanáraitok mindent megtettek, hogy megszerezzétek az ehhez szükséges tudást. De próbáltuk azt is megtanítani, hogy a sikereken túl a kudarcok, a csalódások is azért vannak, hogy erősítsék a jellemet, hogy megismerjétek képességeiteket, hogy bízzatok önmagatokban, hogy bátran merjétek jövőtöket alakítani.

A szalag viselése felelősséget is jelent, hiszen jó döntéseket kell hoznotok és küzdenetek kell azok megvalósításáért.”

Miután Szegediné Bécsi Szilvia, Orosz Erzsébet és Sárga Mária osztályfőnökök feltűzték a megáldott szalagokat diákjaiknak, az ifjúság megható műsorral köszönte meg tanáraik és szüleik eddigi támogatását, ezt követte az osztályok szalagavatói tánca.

Rubóczkiné Kiss Hajnalka tanárnő

%d bloggers like this: