Az 1956-os forradalom tiszteletére

A Rákóczi Szövetség számára kiemelt jelentőséggel bír nemzeti ünnepeink méltó ünneplése. Az ’56-osforradalomra való emlékezést is fontosnak tartja a szövetség, és természetesen minden jóérzésű magyar ember. Iskolánkban az ünnepi megemlékezés mellett diákok egy csoportja Budapestre utazott október 22-én, hogy tisztelegjen a forradalomban komoly részt vállaló fiatalok előtt.

A megemlékezés a Budapesti Műszaki Egyetem előtt kezdődött, ahol már kb. 3000 fiatal gyűlt össze. Innen vonultunk fáklyákkal, zászlókkal a Bem szoborhoz, ahol folytatódott az ünnepség. Egy Felvidékről érkezett fiatalember nagyon megható beszédben szólt a mai ifjúsághoz, hangsúlyozva mai felelősségüket. A hősök példájából ma is meríthetnek, hisz   szilárd   értékrend,   kitartás,   és   bátorság   nélkül   ma   sem   lehet   hazánkat   építeni.  Biztatta  őket   a diktatúrákkal szembeni bátor kiállásra, és hogy hitüket megtartva, családjukról felelősen gondoskodva, nemzetüket tovább építve éljenek a mai kor kihívásai között. Az ünnepség Rétvári Bence- az EMMI parlamenti államtitkára- beszédével, majd koszorúzással folytatódott, végül az Esszencia együttes (Csík János   együttese)   szórakoztatta   igényes   zenéjével   a   közönséget.  A  Rákóczis   fiatalok   ezután   a   MOM csarnokba mentek, ahol a Bagossy Brothers együttes zárta a napot egy szuper koncerttel.

Nagyon szép, tartalmas   és   jó hangulatú   nappal   tisztelegtünk   a   forradalom   hősei   előtt,   köszönet   érte   a   Rákóczi Szövetségnek!    

GLORIA VICTIS!

Csernyus Enikő tanárnő, a Rákóczi Szövetség Szent Imre Ifjúsági csoportjának vezetője

%d blogger ezt szereti: