Játék a betűkkel

Megyei szintű, idegen nyelvű Scrabble verseny a nyíregyházi Szent Imre Gimnáziumban

Élménypedagógiai szempontokat is szem előtt tartva rendezték meg 2019. 10. 15-én az idegen nyelvű Scrabble versenyt a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és AMI intézményében.

A nemes versengésre a megye 18 általános iskolájából érkeztek a hetedik és nyolcadik évfolyamos diákok. A fiatalok a szókirakó játék angol és német nyelvű verziójával mérhették össze tudásukat és leleményességüket. A kétfordulós vetélkedőn az ellenfeleket sorsolással válogatták össze. Míg a háromfős kis csapatok szorgosan rakosgatták a betűket a táblára, kísérő tanáraik kellemes környezetben cserélhették ki tapasztalataikat.

Az izgalmas szellemi tusa a következő eredménnyel zárult:

Angol nyelvből a harmadik helyezést holtversenyben a nyíregyházi Jókai Mór Református Általános Iskola és a nyíregyházi Bem József Általános Iskola tanulói szerezték meg. Második helyezést ért el a NYE Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata. A képzeletbeli dobogó legfelső fokára pedig idén a Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű iskola  csapata jutott.

Német nyelvből a harmadik helyezést a házigazdáknak sikerült elérniük. Második lett az újfehértói Erkel Ferenc Általános Iskola Vasvári Pál Tagintézménye, a legjobb német eredménnyel pedig a vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és AMI diákjai zárták a versenyt.

A helyezettek a Szabó Nyelviskola által felajánlott, értékes könyvjutalommal térhettek haza.

A Szent Imre idegen nyelvi munkaközössége nagy odaadással és gondossággal készítette elő a vetélkedőt, melynek során a diákok nemcsak célnyelvi szókincsüket gyarapíthatták az önfeledt játék során, hanem új ismeretségeket, barátságokat is köthettek.

Rubóczkiné Kiss Hajnalka tanárnő

%d bloggers like this: