Legációban jártunk

Iskolánk hagyományai közé tartozik a legáció, azaz iskolánk beharangozója nyolcadikos diákok számára. Megyénk több iskolájában jártak tanáraink, diákjaink, hogy bemutassák intézményünket. Ilyenkor népszerűsítjük a Szent Imrét kisfilmmel, kiselőadással és persze élő szóval. Leghatásosabb módja az élő szónak talán a gimnazisták beszámolója, élményeinek megosztása, így ugyanis diáktársaiktól hallhatják a nyolcadikos diákok, miért is jó Szent Imrésnek lenni. Mi, tanárok, tudjuk, hogy jó, és most már a diákok is bekapcsolódnak a csalogatóba, hisz ők is tudják. : )

Jenei Johanna 11.c :Örültem, hogy felkérést kaptam a Jókais legációra, hisz én is odajártam 8 évig. Szívesen vállaltam a feladatot, hisz nagyon jól érzem magam a Szent Imrében.

Oszlár Boglárka 9.b : Amikor osztályfőnököm, Mikuláné Már Mónika tanárnő először felkért erre a feladatra, nagyon izgulta. Így utólag szívesen gondolok a legációkra, nagy élvezettel beszéltem iskolánk hagyományairól, saját élményeimről.

Szilágyi Csenge 9.a : Belül én is nagyon izgultam, hisz nem könnyű sok ember előtt beszélni, de jó érzés, hogy teljesíteni tudtam. Sok szép élmény fűz az iskolához, és valóban jó Szent Imrésnek lenni.

GYERTEK BÁTRAN, SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT!

A legációban részt vevő tanárok nevében: Csernyus Enikó tanárnő

%d blogger ezt szereti: