Mesevetélkedő alsós kisdiákjainknak

A Népmese napi mesevetélkedőnket 2019.szeptember 27-én délután tartottuk meg.

A megmérettetésre Meseország királyi palotájának nagytermében került sor. A versenyzőket a palota kedves macskái fogadták, akik segítették a vetélkedő lebonyolítását. A játékos feladatlapok kitöltése után egy kis evőversenyre is sor került, így mindenki kicsit maszatosan, de lelkesen indulhatott haza.

Ilyésné Tóth Viktória

A jó hangulatú vetélkedőre így emlékeztek a résztvevők:

Leendő pedagógusként számunkra nagy öröm és megtiszteltetés volt, egy ilyen színvonalas versenyen részt venni. A mai „digitalizálódott” világunkban igazán jó volt megélni, hogy volt egy hely, ahol a magyar népmesék (melyeken mi magunk is felnőttünk) újra életre keltek. Nagyon jó érzés volt látni, hogy a „mai gyerekek” is olvasnak, sőt fontosnak tartják a magyar irodalom ezen gyöngyszemeit. Ha már a népmesék világában barangolunk úgy véljük, hogy ezek a gyermekek hősök, hiszen időt, energiát nem sajnálva készültek. A hősök egyik jellemzője a bátorság. Ők is bátrak voltak, mert megmerték mérettetni magukat.  Véleményünk szerint a versenyek színvonalát és sikerességét nagy mértékben befolyásolja a vetélkedő hangulata. Rendkívül fontos, hogy a tanulók téthelyzetben is bizalmas biztonságban érezzék magukat. Ehhez mi is szerettünk volna, hozzájárulni, így a Macskacicó kiscicáiként vártuk őket.

Köszönjük a lehetőséget: Dalanics Rita, Rézműves Norbert, Markos Kitti

Nekem az tetszett a legjobban,hogy Viki néni és a kistanárok nagyon kedvesek voltak.A mesék közül pedig az volt a legérdekesebb,amelyikben  a róka olyan kis cseles volt és mindig hazudott.

Soós Réka 1.b

Nagyon izgatottan és kíváncsian vártam a mesevetélkedőt.Büszke voltam, hogy ott lehettem és 1. osztályosként versenyezhettem.Ez volt az első versenyem. Aranyosak és kedvesek voltak a vetélkedőt vezető tanár nénik és tanár bácsi. A  feladatok közül az tetszett, mikor volt 2 kép és meg kellett keresni mi nem található az egyik képen és be kellett karikázni, illetve a szereplők rajzolása. Nagyon várom már az eredményt!

Lippa István 1.b

Nagyon jó volt az egész délután.A legjobban a szervezők jelmeze tetszett.Hangulatos,vidám vetélkedő volt és a legfontosabb,hogy a társammal nagyon jól tudtunk  együtt dolgozni.

Soós Lea 2.a

A mesevetélkedő ebben az évben is nagyon izgalmas volt. Kíváncsian vártuk mindannyian az érdekes feladatokat, melyeket társunkkal, párban oldottunk meg. Viki néni vezette a vetélkedőt és készségesen segített, ha elakadtunk valamiben. A végén pedig nagy örömünkre kekszevő versennyel leptek meg minket. Jövőre is szívesen részt vennék ezen a vidám, érdekes versenyen. 3.a

Minden évben részt vettem a népmese napi vetélkedőn.Mesei hangulatot idézett a tanárnénik és bácsi cicajelmeze.
Igazi próbát kellett kiállni,amikor a kekszet ettük a kezünk segítsége nélkül.Legizgalmasabb feladat a keresztrejtvény volt.
Nagyon várom az eredményhirdetést és jövőre is szeretnék versenyezni.
Hubai Blanka 3.b

A verseny nagyon szuper volt!A feladatokat nagyon gyorsan meg tudtuk oldani. Végig remekül éreztük magunkat és örültünk, hogy jelentkeztünk. A kekszevő verseny ötletes volt és jól esett a hasunknak a finomság a feladatok után.

Balogh Bora, Fabu Rozina, Szilágyi Patrik 4. b

%d bloggers like this: