Forráspont

Örömmel telt mindannak az 5000 fiatalnak a napja, aki szeptember 21-én – a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkársága meghívására – részt vett a BOK Csarnokban tartott „Forráspont – Még egy nap Jézussal” rendezvényen.

A táncos, zenés, látványos koncertelemekkel tarkított esemény lehetőséget nyújtott a fiatalságnak, hogy az imádkozás, éneklés, dicsőítés, tanítások és a tanúságtételek során egyre jobban gyakorolják a hitüket.

Fellépett Cristina nővér, az olasz Voice tehetségkutató győztese, aki ismert zeneszámok feldolgozásával és magával ragadó énekhangjával nyűgözte le a közönséget. Beszédében azt bizonyította, hogy a keresztények végtelenül örömteli emberek, mert örömük Isten kifogyhatatlan szeretetéből táplálkozik. Továbbá arra hívta fel az egyházi szülők, tanítók figyelmét, hogy igenis bízzanak a fiataljaikban, hiszen akkor ragyogni fognak, mint égen a csillagok.

A közös dicsőítést Kovács András Péter, népszerű humorista előadása követte, aki rávilágított arra, hogy az Újszövetségben Istent a nevén lehetett szólítani, és arról is mesélt, hogyan tapasztalta meg Isten szeretetét.

Pulay Eszter aerobik oktató arról számolt be, hogy edzésein dicsőítő énekek szólnak, amelyekkel lehetőség nyílik imára, igeolvasásra és Isten felé fordulásra.

Ezenkívül fellépett a Dalból és az X-Faktorból ismert Dánielfy Gergő, akit érzelmes és személyes oldaláról is megismerhettek az egybegyűltek, hol beszélgetés keretében, hol ének formájában.

Őt követte Papp Miklós morálteológus, aki legfőképpen az Eucharisztia és az életvezetés kapcsolatáról beszélt

A rendezvényt szentmise, szentségimádás és közös éneklés zárta.

Összességében mindenki nagyszerűen érezte magát, leginkább KAP és Cristina nővér előadásait dicsérték. Akadt olyan, akinek a vallás új értelmet nyert az életében, valamint az is felemelő érzés volt, amikor 5000 fiatal együtt énekelhetett ezen a színvonalas eseményen.

Köszönet a szervezésért Nagy Éva tanárnőnek és Nagy Csaba atyának.

Varga Szilveszter 9.b

%d bloggers like this: