Ott voltunk a Forrásponton!

2019. szeptember 21-én iskolánkból mintegy 120 diák kerekedett fel, hogy Budapesten részt vegyen a „Forráspont – Még egy nap Jézussal” ifjúsági eucharisztikus napon.

A BOK-csarnokban közel 5000 fiatal gyűlt össze az ország különböző tájairól, sőt még határon túlról is érkeztek fiatalok. Felemelő élmény volt, amikor a résztvevők a zenekarral együtt énekeltek, táncoltak, tapsoltak a keresztény dallamokra.
Kovács András Péter humorista, Dánielfy Gergely énekes és Pulay Eszter aerobikedző tanúságtétele után Papp Miklós görögkatolikus püspök előadását hallhattuk az eucharisztiáról. Óriási élményben volt részünk, amikor az est sztárja, Christina nővér, az olasz The Voice győztese, fergeteges koncertet adott. Gondolatai mindenkit megérintettek, elgondolkodtattak: „Senkinek ne engedjétek meg, hogy megváltoztasson Titeket! Mert különlegesek és értékesek vagytok Isten szemében.”
A rendezvényt szentmise, szentségimádás és közös éneklés zárta. Mohos Gábornak, a NEK püspökének mondatai mindannyiunk szívéhez szóltak: „Jézus az, aki Téged neveden szólít. Ismeri a nevedet, tudja, hogy ki vagy. Tudja, hogy ki vagy a szíved-lelked mélyén. Tudja, hogy ki vagy az álarcaid mögött. Tudja, hogy ki vagy valójában.”

Lelkileg feltöltődve, kapcsolatainkban megerősödve tértünk haza.

Köszönet részvételünk megszervezéséért Nagy Éva tanárnőnek és Nagy Csaba atyának.

                                                                       Mikuláné Már Mónika tanárnő

%d bloggers like this: