Parlamenti látogatás

A Szent Imre Katolikus Gimnázium és Általános Iskola 8. évfolyama 2019. május 14-én kirándulást szervezett Budapestre. Fő cél a parlamenti látogatás volt, és hogy megtekintsük a Szent Koronát.

Utunkat a Szent István-bazilikában kezdtük, megcsodáltuk a gyönyörű épületet és közösen imádkoztunk. Következett az Országház, ahol találkozhattunk Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszonnyal. Tulajdonképpen az ő vendégei voltunk, és nagy élmény volt számunkra, hogy VIP jeggyel mehettünk be. Kedvesen elbeszélgetett velünk, sok közös fotót is készítettünk. Idegenvezető kalauzolt minket a parlamentben, aki türelmes, kedves és mosolygós volt. Megcsodáltuk a Szent Koronát, a koronázási ékszereket és magát a gyönyörű épületet.

Délután a Csodák Palotájában lazítottunk, érdekes, izgalmas, tanulságos volt. Személyes kedvencem a tükör-terem volt, ahol a padló és a plafon is tükörből volt. Jókat nevettünk!

Sokunk számára a metróval való közlekedés és a fővárosi tömeg is újdonság volt. Összességében nagyon szép emlék marad a nap, sok új kalanddal, információval, élménnyel gazdagodtunk. Köszönjük szépen!

Hamza Hanna 8.a

%d bloggers like this: