„Bodzavirág” versmondó és rajzverseny a Szent Imrében

Iskolánk immár 8. alkalommal rendezi meg a Bodzavirág megyei versmondó versenyt, melyet 6. alkalommal kíséri rajzpályázat. A versenyzők ma élő költők verseit szavalták. Az alsó tagozatos gyerekek négy korcsoportban vehettek részt a megmérettetésen. Az idei Bodzavirág megyei versmondó verseny díszvendége, a zsűri elnöke: Erdős Virág, József Attila-díjas költő, író.

Az idei zsűri tagjai:

Erdős Virág

1.korcsoport /1. évfolyam

 • Kemecseiné Rusz Eleonóra, az Apáczai Csere János Általános Iskola tanítónője
 •    Csatáriné Majláth Orsolya, a Kodály Zoltán Általános Iskola tanítónője
 • Demkó Szimonetta, a Szent Atanáz Hittudományi Főiskola végzős hallgatója

2.korcsoport/2.évfolyam

 • Máté Csabáné Orosz Beáta, a Szent László Katolikus Szakközépiskola, Ált. Isk., Koll. és Óvoda magyartanára
 • Mozga Mariann Manka, a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola tanítónője
 • Tóth Cecília, az első Bodzavirág versmondó verseny 4. évfolyamának győztese

3.korcsoport/3.évfolyam

 • Dr. Bihari Albertné, a Móricz Zsigmond Megyei Könyvtár főkönyvtárosa
 • Vasváriné Komlósi Judit, a Tanulás Minőségéért Alapítvány elnöke
 • Lipők Lászlóné, a Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményének tanítónője

4.korcsoport/4.évfolyam

 • Erdős Virág, József Attila-díjas költő, író
 • Illyésné Tóth Viktória, a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Ált. Isk., Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola könyvtárosa
 • Lakatos Marianna a Szent Anna Katolikus Általános Iskola tanítónője

Az idei versenyre 20 iskola diákja jelentkezett megyén belül és kívül. A 4 korcsoportban 76 versenyzőt köszönthettünk, akik már korábbi versmondó versenyeken is megmérettették magukat.

A versenyt a gimnázium épületének dísztermében megnyitó ünnepséggel kezdtük, melyen hagyományosan iskolánk énekkarának előadásában Balázs Árpád: Bodzavirág című műve is felcsendült.

A produkciók meghallgatására az általános iskola tantermeiben került sor. A zsűri döntéshozatalának idejére, vendégeinket alkalmi játszóházunkba invitáltuk. Mindezek mellett bodzás finomságokkal is kedveskedtünk a versenyzőknek és kísérőiknek. A folyosóinkon a szintén megyei „Bodzavirág” rajzversenyünk alkotásait tekinthették meg a szavalók és kísérőik. 

Miután megszületett a döntés, a díszteremben került sor a rajzpályázat eredményeinek ünnepélyes kihirdetésére. A beérkező kb. 150 rajzot Dr. Valikovics Ferencné zsűrizte és értékelte.

A korcsoportok teljesítményét értékelő zsűrik vezetői röviden elmondták észrevételeiket, hasznos tanácsokkal látták el a versenyzőket és felkészítőiket. A díszvendég a versmondó egyéniségéhez illő versválasztást és előadásmódot hangsúlyozta. Az önálló versválasztásra biztatta a gyerekeket, aminek alapja a sok-sok vers olvasása.

Végül Erdős Virág költőnő kihirdette a 8. alkalommal megrendezésre került Bodzavirág megyei szavalóverseny eredményeit. A gyerekek könyvjutalomban és oklevélben részesültek. Miután meghallgattuk az évfolyamok I. helyezetteinek szavalatát, közös fotózásra került sor.

Az idei Bodzavirág rajzpályázat vándordíját ebben az évben iskolánk büszkén őrizheti a következő megmérettetésig. A Bodzavirág megyei versmondó verseny vándordíja pedig a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskolának okozott örömöt. A győzteseknek szívből gratulálunk.

A következő tanévben is szeretettel hívjuk és várjuk a megye valamennyi iskolájából a szavalni vágyó kisdiákokat.

                                                                           Malinákné Tatár Enikő

%d bloggers like this: