Karácsonyi műsor

Láttuk csillagát Napkeleten s eljöttünk, hogy bemutassuk neki hódolatunkat.

Máté 2,2

Iskolánkban a 2018-as karácsonyi műsort a színjátszó csoport adta elő, Szupkay-Papp Mária tanárnő rendezésében. Az izgalommal és meghittséggel teli előkészületek az ünnep előtt már 2-3 hónappal megkezdődtek. A próbáink jó hangulatban, igazi csapatmunkaként zajlottak.  

Röviden ismertetném a darabot: három ferences szerzetes arról tanácskozott és beszélgetett, vajon milyen lenne nekik is átélniük a karácsonyi csodát. Szent Ferenc ösztönzésére elkezdték faragni a szobrokat-Mária, József, egy király, pásztorok. Ferenc felolvasta az örömhírt (LK 2, 1-7), ezután megtörtént a varázslat: életre keltek a faragott bábuk. Máriát és családját nem fogadta be a város, így istállóban lett szállásuk. A három király Napkeletről a fénylő csillagot követve jöttek köszönteni az új Királyt. Ferenc kisgyermekkori álma vált valóra azáltal, hogy Mária a kezébe adta a kis Jézust. A kisded magasba emelése Urunk újjászületését jelképezte.                       

A műsort egy héten keresztül több helyszínen is bemutattuk: a legelső „állomásunk” a Szent Imre Óvoda volt, ahol nemcsak az óvodások, hanem mi is izgalommal adtuk elő darabunkat. Jó volt látni az ovisok arcán, hogy alkalomhoz megfelelően, igazi felnőttként nézték végig az előadásunkat. Meglepődtünk, illetve nagyon örültünk, hiszen mi is kaptunk tőlük egy aranyos karácsonyi köszöntőt. Ezt követően nekünk „húzták el a függönyt”. Átadva magunkat a színműnek, mindannyian azonosultunk a szereplőkkel. Az óvodai szereplésünk után a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházba is meghívást kaptunk, amit megtiszteltetésnek vettünk. A hét folyamán a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének karácsonyán adtuk elő, végezetül pedig gimnáziumunk tanulói számára.

Csapatunk nevében hálásan köszönjük felkészítő tanárunknak, Szupkay-Papp Máriának az odaadó, türelmes munkáját. Igazán megható és szívhez szóló élmény volt megmutatni és előadni a Karácsony csodáját.

  Kövér Lili 7.b 

%d bloggers like this: