KOMPLEX TERMÉSZETTUDOMÁNYI VERSENY

A Nyírbátori Református Iskola Országos Komplex Természettudományi versenyt hirdetett, melyre iskolánkból Juhász Zsófi, Kardos Emma, Kovács Rebeka, Wachal Viktória 6. b osztályos tanulók jelentkeztek.


A verseny négy fordulóból állt, három levelezős és egy szóbeli megmérettetésből. Nagy örömünkre már az írásbeli fordulók után, legmagasabb pontszámmal jutottunk a döntőbe.

Az ország 33 iskolájából 16 csapatnak adatott ez meg.

Nagy izgalommal és úgy éreztük kellő felkészüléssel indulhattunk el Nyírbátorba, ahol a döntőt tartották. A helyi iskolában nagy szeretettel fogadtak mindnyájunkat. A megnyitón és a közös áhitaton jelen volt a város református lelkésze, polgármestere, az iskola igazgatónője, tanárok és néhány ottani diák.

Az ige Pál a Filippibeliekhez írt levelének 3. részének 14. verséből szólt:

Ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért”

Lelkiekben is megerősítve kezdhettünk neki a feladatok megoldásához, ami nem csak természettudományi, hanem matematikai és ügyességi feladatokból álltak.

Külön kérésre a csapatoknak plakátot kellett készíteniük a versenyre háztartási hulladékokból.

Mi egy földgömböt térben ábrázoltunk, amit kasírozással készítettünk el, a kontinenseket kávézaccból, reteklevélből, hagymalevélből, textiliából raktuk ki. A tengereket és óceánokat pedig kék színű kukazsákból ragasztattuk fel természetes anyaggal, csirizzel. Meg kellett védenünk, ami a zsűri tagokat nagyon lenyűgözte.

Az eredményhirdetésre délután került sor, addig megnézhettük Nyírbátor nevezetességeit.

Nagy izgalommal vártuk az eredményeket, és nagy-nagy örömünkre I. helyezést értünk el.

Úgy gondolom, hogy diákokként mindent megtettünk azért, hogy iskolánk hírnevét erősítsük.

ISTENNEK LEGYEN HÁLA


Felkészítőnk: Bartháné Hagymásy Zita tanárnő


A cikket írta: Kovács Rebeka 6.b

 

vissza