„Számvadász” matematikaverseny 5-8. osztályosok részére

Versenykiírás 2013.


t

A verseny célja a matematika népszerűsítése, a logikai-matematikai tehetség és a koncentráció fejlesztése.. A feladatok az iskolai tananyagra épülnek, lehetőséget adnak más tanulmányi versenyekre való felkészülésre. A versennyel lehetőséget kívánunk biztosítani arra, hogy az 5-8. osztályos diákok összemérhessék tudásukat matematikából.


A verseny résztvevői: A versenyen az iskolák 5-8. osztályos tanulói vehetnek részt. Egy iskolából évfolyamonként legfeljebb 2 tanuló indulhat.


A verseny részvételi költsége: INGYENES


A verseny kategóriái: A verseny négy kategóriában kerül megrendezésre (5-8. évfolyam), a megoldásokat évfolyamonként külön értékeljük.

A verseny időpontja: 2013. április 9. (kedd) 14.00-15.00 óra

Kérjük a résztvevőket, hogy a megjelölt kezdési idő előtt legalább 15 perccel jelenjenek meg a verseny helyszínén.

A verseny helyszíne: Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda, 4400 Nyíregyháza, Ungvár stny. 19.

Nevezési határidő: 2013. március 27.

Nevezni a kallosbela@szentimre-nyh.hu e-mail címen lehet a következő adatok megadásával: A tanuló neve, felkészítő tanár(ok) neve(i), évfolyam, iskola neve.

A verseny szabályai: Minden évfolyam különböző feladatsort kap. A verseny során 60 perc alatt kell a tanulóknak 15 feladatot megoldaniuk. Minden feladat megoldása egy legfeljebb négyjegyű természetes szám. A helyes megoldásért 5 pont, az üresen hagyott válaszokért 1 pont, a rossz megoldásokért 0 pont jár. Egyenlő pontszám esetén az ér el jobb helyezést, akinek kevesebb hibás válasza van. Ha ez is egyenlő, akkor az ér el jobb helyezést, akinél a jól megoldott feladatok sorszámainak összege nagyobb. Ha ez is megegyezik, akkor azonos helyezést érnek el a tanulók. A verseny során papíron és íróeszközökön (toll, körző, vonalzó) kívül számológépet is használhatnak a diákok. Más írott vagy elektronikus segédeszköz (pl. tankönyv, szakkönyv, füzet, ill. mobiltelefon) nem használható.

A verseny díjazása: könyvjutalom és oklevél minden évfolyamon az 1-3. helyezett részére. A további helyezettek részére emléklapot adunk. A szentimrés diákok versenyen kívül vesznek részt a megmérettetésben. A résztvevő iskolák tájékoztatást kapnak diákjaik eredményéről. 

vissza