Sport a Szent Imrében

A nyolcosztályos gimnáziumban a testnevelés órák száma 2,5 óra hetenként, ugyanígy a gimnázium négyévfolyamos osztályaiban is.
Az általános iskola elsősei és másodikosai heti három órában vesznek részt testnevelés órán, s emellett hetente egyszer úszásoktatásra járhatnak ill. focizhatnak A testnevelés órák mellett az iskolánk adottságainak megfelelően tömegsport órákat és jól működő iskolai sportköri órákat tartunk a következő sportágakban:

- atlétika fiúk és lányok részére
- labdarúgás fiúk és lányok részére
- sakk fiúk és lányok részére
- igényeknek megfelelően röplabda és kosárlabda
- aerobik
- úszás
- vívás

Kiemelten atlétikával, labdarúgással és sakkal foglalkozunk.

Tárgyi feltételeink az elmúlt években folyamatosan javultak, és eszközállományunk évről évre bővült. A meglévő iskolaudvart átalakítottuk sportudvarrá, ami komoly anyagi ráfordítást igényelt, de most, hogy már évek óta dolgoztunk rajta, elmondhatjuk, hogy megérte a sok fáradozást. A sportudvar magában foglal egy 200 méteres futópályát, ami közrevesz egy kézilabdapályát és egy röplabdapályát. Ezeken kívül van egy súlylökő- és magasugrószektorunk, valamint két ugrógödör nekifutó pályával. Két tornatermünk van, az egyikben kisebb létszámú csoportok foglalkoztatására valamint testépítő gépek használatára van lehetőség. Az iskolánkhoz közel van az uszoda, ahol úszóoktatás folyik az I., II., V.-XII.évfolyamokon.

Diákjainknak lehetősége van különböző diákolimpiai versenyeken indulni. Ezeken kívül a Nyolcosztályos Gimnáziumok Területi Versenyén, a Katolikus Iskolák Országos Sportversenyén, valamint a meghívásos versenyeken és barátságos találkozókon is szerepelhetnek.

Sporteredményeinket, ha iskolánk tanulóinak létszámát vesszük tekintetbe, akkor kiválónak minősíthetjük, hiszen sok sportágban (atlétika, sakk, röplabda, asztalitenisz) volt megyei bajnokunk, sőt országos szintű versenyeken is részt vettünk.

Atlétikában minden évben résztvevői voltunk az országos döntőnek, és fiú sakkcsapatunkkal is képviseltük már az iskolát, a megyét az országos döntőn. Legértékesebb eredményeink atlétikában voltak, ahol az országos döntőkön 1., 4., 5., 6., 7., 8. helyezéseink voltak. Minden alkalommal, amikor részt vettünk a Katolikus Iskolák Országos Sportversenyein, sok győztessel és sok második, harmadik helyezéssel tértünk haza. Ugyanez elmondható a különböző területi és helyi versenyeken résztvevő tanulóinkról is.