Matematika oktatás a Szent Imrében

"A matematika érdekes és szép is: az emberi gondolat izgalmas és szép kalandja." (Rényi Alfréd) Ráadásul az egyetemi és főiskolai szakok egy jelentős részére (pl. mérnök, közgazdász, informatikus, fizikus, vegyész, stb.) csak akkor juthattok be, ha jól felkészültek, komolyan képzettek vagytok matematikából. Ehhez segítünk hozzá benneteket azzal, hogy iskolánkban külön emelt szintű csoportban heti 5-7 órában tanulhatjátok a matematikát, és készülhettek az eredményes felvételire és az emelt szintű érettségire.
A legtehetségesebbek szakkörökön készülnek fel a megyei és országos versenyekre. Az iskolánkban folyó tehetséggondozás színvonalát jelzi, hogy több diákunk ért el szép eredményt országos és megyei szintű versenyeken. Ezek közül néhányat a tanárportrékban is megemlítettünk.

A tehetséggondozás mellett nagy hangsúlyt fektetünk a gyengébb tanulók felzárkóztatására, rendszeres korrepetálást biztosítunk. Külön csoportban tanulnak azok a diákok, akiknek a középszintű érettségi a célja, nem szándékoznak matematikából felvételizni, így a saját tempójukban haladhatnak. A diákok egyénileg is bármikor megkereshetik tanáraikat nehézségeikkel, akik ha szükséges, személyesen foglalkoznak velük az órák után vagy a kollégiumban.

A tanulást gazdag könyvtári anyag, jól felszerelt matematika szertár és internetezési lehetőség is segíti.